Aina Lemoen Lunde og DNB øremerker inntil en million kroner til premiepenger.
Aina Lemoen Lunde og DNB øremerker inntil en million kroner til premiepenger.

DNB blir hovedsponsor for VM i snøsport: – Ser fram til å jevne ut forskjellene

Forskjellen på premiepenger på et VM for parautøvere og et VM for olympiske utøvere er opp mot 10 millioner kroner, har DNB regnet ut.

Publisert

– Som Norges største bank er vi opptatt av hvordan vi kan utøve samfunnsansvar og positiv påvirkning gjennom sponsorsamarbeidene våre, dette er noe vi har jobbet med over mange år, sier markedsdirektør i DNB Aina Lemoen Lunde.

Det kommer fram i en pressemelding og bekrefter at DNB er klar som hovedsponsor for VM i snøsport for parautøvere, i Lillehammer/Hafjell 12.–23. januar.

En av hovedhensiktene er å bidra til å tette kapitalgapet mellom paralympics-utøvere som Jesper Saltvik Pedersen og olympiske utøvere som Kjetil Jansrud.

Tidligere i år ble det kjent at para-alpinist Jesper Saltvik Pedersen mottok en Raclette-ost som premie etter et verdenscuprenn i sveitsiske Veysonnaz. I et Instagram-innlegg tydeliggjorde han de store ulikhetene mellom premiene parautøverne og funksjonsfriske mottar.

– Sånn skal det ikke være

– Vi ser fram til å bidra til at VM på Lillehammer og Hafjell blir verdens første mesterskapet med premiepenger for Jesper Saltvik Pedersen, Birgit Skarstein og de andre utøverne. Vi regnet oss fram til at forskjellene på premiepenger på et VM for parautøvere og et VM for olympiske utøvere er opp mot 10 millioner kroner. Sånn skal det ikke være, og vi ser fram til å bidra til å jevne ut forskjellene.

I tillegg til å bidra til gjennomføring av snøsport-VM, som blir det største arrangementet for paraidretten her til lands siden paralympics i 1994, øremerker DNB inntil en million til premiepenger.

– Utvikling til det bedre innen idretten, som andre samfunnsområder, drives av aktører som går foran og utfordrer det bestående. Under VM er vår ambisjon at utøvernes enestående prestasjoner skal bli gitt den oppmerksomheten de virkelig fortjener, og samarbeidet med DNB muliggjør virkelig dette, sier prosjektleder for snøsport-VM, Ola Keul, i samme melding.

Powered by Labrador CMS