– Så lenge selger er med på opplegget, så er det rom for å være litt leken.

Lager musikkvideoer for å selge boliger: – Det er rom for å være litt leken

Språket i eiendomsannonser ble sterkt kritisert. Dette gjorde DNB for å svare på kritikken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I slutten av juni kom tekstforfatter og frilansjournalist Rita Tvede Bartolomei med kvass kritikk mot eiendomsannonser. Hun uttalte den gang at annonsene har det samme oppsettet og at de er fylt med«kjedelig, dårlig, sjelløst og ufrivillig komisk språk».

KOM24 tok kontakt med kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø, i DNB Eiendom, som ikke kjente seg igjen i kritikken fra Bartolomei.

Noen ganger vil boligannonser se like ut for kundene, særlig når man søker på en bestemt type bolig og innenfor samme geografiske område. Det er jo begrenset hvor mange måter man kan beskrive et rekkehus på eller en toroms på Tåsen, uttalte han tilbake i juni, til KOM24.

Passer for high end-markedet

Så snudde de, og måneden etter bestemte DNB Eiendom seg for å teste ut boligannonser i artikkelform.

– Det var kritikk, men også gode ideer vi syns det var interessant å leke videre med. Det er slik vi ofte jobber i DNB der vi samler inn tilbakemeldinger for å finne ut hvordan noe kan fungere i praksis.

Deres første, og så langt eneste boligannonse i artikkelform er «Julehuset».

– Denne villaen egnet seg godt. Det var et godt innspill og passet svært godt som et forsøk der vi hadde en bolig noe utenom det vanlig. Det var morsomt å teste ut, og vi tar med oss denne lærdommen videre inn i evalueringen.

Det er enda ikke konkludert om boligannonser i artikkelform er et konsept som overlever per dags dato, og i så fall vil dette kun være tilgjengelig for såkalte unike boliger, DNB ikke har for vane å selge daglig.

– Det vil sannsynligvis være mest aktuelt i «high end»-markedet. Er det for eksempel boligen til en kjendis, en bolig med høy historisk verdi, arkitektonisk særpreg eller noe annet av tilsvarende høy nyhetsverdi, er det absolutt spennende å tilføre journalistiske virkemidler, slik vi gjorde i artikkelen om julehuset. Det er denne typen saker som avisene gjerne skriver om hvis det kommer spesielle boliger i markedet.

Lager musikkvideo for å selge bolig

Uansett utfall vil artikkelformen bli en del av opplæringen i DNB Eiendom.

– Opplæringen er viktig, og vi har flere kurs for både nyansatte og erfarne meglere. Det er strenge krav til kvaliteten i innholdet og hvordan den presenteres, og det er noe vi jobber kontinuerlig videre med for å tilby et best mulig produkt.

I tillegg har de interne teams som jobber for å forbedre boligannonsene.

– Men til syvende og sist er det megler som er ansvarlig for boligannonsene, og velger formatet. Men nye måter å presentere boliger på, er absolutt interessant og vi har heldigvis mulighet til å leke oss litt og prøve ut flere ulike varianter. Målet er jo å skape interesse for boligen, og da kan det ofte være lurt å skille seg ut.

Og noen gjør virkelig det.

– Vi har for eksempel noen kreative meglere der ute som både har solgt bolig ved hjelp av musikkvideo og kreative presentasjoner, og så lenge selger er med på opplegget, så er det rom for å være litt leken.

En annen variant som er aktuell, også den i første omgang forbeholdt unike boliger, er reportasje-filmer.

– De visuelle virkemidlene som allerede tas i bruk i dag er 360-bilder, drone-film og videopresentasjon av boligen. Men vi lar oss også inspirere av utlandet, konkurrenter og tilbakemeldinger. Vi ser jo hvordan de i utlandet har tatt i bruk videoreportasje som grenser til film-produksjon, slik som i den amerikanske serien «Million dollar Listing». Men det er selvsagt av de mer «ekstreme» variantene, sier han og legger til:

– Det er nok marked for noe av dette i Norge, men igjen forbeholdt high end-markedet, og ikke for en typisk toroms på Tåsen.

Selgerne kan selv bidra med verdfull markedsføring, for eksempel ved å dele boligannonsen i sosiale medier.

Stort frafall av eiendomsmeglere

Lunsjpause-visninger ble nylig testet ut, og har kommet for å bli. Dette basert på tilbakemeldinger.

– Bransjen har opplevd et stort frafall av eiendomsmeglere, noe som ofte er et resultat av en krevende arbeidshverdag som ikke går opp med familiesituasjonen. Det er en utfordring for mange meglere når visninger holdes på kvelden og i helgene. Men vi har også fått tilbakemeldinger fra flere kjøpere som har store utfordringer med å komme seg på visninger etter arbeidstid på hverdagen og i helgene.

Dermed begynte konsernet med visninger lagt i lunsjtiden, noe som har vært en vinn-vinn-situasjon for både meglerne og potensielle kjøpere.

– Meglerne er i samme situasjon som de som skal selge og kjøpe, og derfor valgte vi å teste ut dette. Jeg er veldig glad for at vi er et konsern som kan være lekne og ha mulighet til å teste ut nye ting, som igjen vil være svært positivt for kundene.

Powered by Labrador CMS