Tormod Sandstø går fra Telenor til Aker start up

Blir kommunikasjonsdirektør i start up- og teknologiselskap.

Publisert

– Jeg har hatt sju veldig gode år i Telenor, med masse spennende kommunikasjonsoppgaver, utfordringer og gode kollegaer. Likevel føltes det rett å gripe muligheten til å gjøre noe nytt etter å ha blitt kjent med AION og deres sterke ambisjoner innen sirkularitetsfeltet, sier Tormod Sandstø i en pressemelding fra AION.

Selskapet er et start up- og teknologiselskap under Aker som skal hjelpe bedrifter med sirkulært gjenbruk i virksomheten sin.

AION ble høsten 2020 etablert som eget selskap under Aker BioMarine, der man gjennom innovativ teknologi, datainnsamling og sporing skal bidra til å øke bruken av resirkulert plastmateriale i nye produkter, for å igjen redusere utslipp og ressursbruk. Gjennom høsten har selskapet rekruttert flere nøkkelmedarbeidere for videre vekst, og nå er Tormod Sandstø ansatt med ansvar for kommunikasjon og eksterne relasjoner.

Sandstø sier han ble begeistret for jobben da han møtte Runa Haug Khoury, som tidligere var bærekraftsdirektør i Aker BioMarine, og har tidligere vært leder i Bellona. Hun er nå AION-sjef.

– Vi deler oppfatning av hvordan kommunikasjon bør virke for at man skal nå sine mål. Dette kommer til å bli både lærerikt, utfordrende – og morsomt!, sier Sandstø i pressemeldingen.

Sandstø er medieviter fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Før stillingen i AION var han informasjonssjef Telenor Group, og har fra tidligere vært presseansvarlig i SAS og kommunikasjonsrådgiver i Norgesgruppen ASA.

AION har utviklet egen teknologiplattform for å kunne spore plasten og dokumentere miljøeffekten for kundene sine.

– Med Sandstø på laget får vi en bunnsolid og drivende kommunikasjonsdirektør med bakgrunn fra noen av Norges største selskaper. Vi er utrolig glade for at han vil være med å bidra på ferden vi og AION har i vente, sier Haug Khoury, CEO i AION.

Hun sier at tankelederskap og en uredd, tydelig stemme på sirkularitet skal være AIONs DNA.

Powered by Labrador CMS