Jerv-trener Arne Sandstø sier de har fått råd om å være åpne rundt det som har skjedd siste døgnet. Det tror de skal hjelpe klubben med omdømmet fremover.
Jerv-trener Arne Sandstø sier de har fått råd om å være åpne rundt det som har skjedd siste døgnet. Det tror de skal hjelpe klubben med omdømmet fremover.

Tror ikke omdømmet til Jerv er blitt skadet etter Twitter-storm

Det kokte da det ble kjent at Jerv ville signere spiller med kontroversiell forhistorie. Klubben sier de har fått gode råd i etterkant om hvordan de skal håndtere saken.

Publisert

– Jeg tror at så lenge vi legger oss flat i forhold til at jobben vi har gjort i forkant ikke var god og at vi tar et nytt valg basert på bedre grunnlag, så viser vi holdningene til klubben som er riktige og gode. Forhåpentligvis blir det bedre utover dagen i dag enn det var i går kveld.

Det sier Arne Sandstø, treneren til Jerv sitt Eliteserielag.

– Overraskende

Det var søndag kveld det kokte over i sosiale medier da det ble kjent at klubben hadde signert midtstopperen Sonny Nattestad.

Spilleren i seg selv er ikke den mest omtalte fotballspilleren, men han kom i fokus for noen år siden da han valgte å heller spille treningskamp mot et andredivisjonslag enn å stille som vitne i voldtektssaken mot Babacar Sarr, der Nattestad var et nøkkelvitne, ifølge Josimar.

Sandstø sier til KOM24 at de ble overrasket over at signeringen fikk så mye negativ oppmerksomhet.

– I forhold til hva vi visste der og da, var det litt overraskende at det var så mye. Men da vi da snakket med en del støttespillere vi har, som vi gjerne skulle ha snakket med i forkant, fikk vi mer kunnskap enn vi hadde klart å tilegne oss, så vi måtte aggere ut fra det, sier Sandstø.

I klartekst betyr det at de terminerte kontrakten med Nattestad bare noen timer etter at kjøpet var offentliggjort.

Sandstø sier til KOM24 at dette er en sak de gjerne skulle ha vært foruten.

– Vi har ikke visst nok

– Vi har fått et helt klart bilde på at vi ikke har visst nok. Det er vi nødt til å klare ved neste anledning. Vi har ikke helt forstått det store og hele bildet. Vi har trodd på steder der vi burde ha visst. Så har den feilen kommet, sier han.

– Det er ikke sånn at Jerv har prøvd seg her og håpet at ingen fikk med seg forhistorien?

– Nei, det ville vi aldri gjort. Er du usikker så bare la være, sier han.

Sandstø er selv aktiv på Twitter og kaller det et komplekst sted hvor ting menes veldig mye og masse som man ikke har innsikt i. sier at det på langt nær er et sted som har fasiten, men sier at det er et sted man får ris og ros.

– Der får vi veldig berettiget ris i går kveld etter offentliggjøringen, sier han.

– Kan dette gå ut over omdømmet til Jerv som klubb?

– Det aller viktigste er at vi er veldig ydmyke rundt jobben i forkant ikke er gjort godt nok. Det tar vi veldig på alvor og så tror jeg at den prosessen som har kommet i ettertid etter offentliggjøringen har vært riktig i form av valget vi har tatt. Så vil det nok ha litt å si på en del mennesker som er veldig perifer og vet lite om klubben Jerv, sier Sandstø, som sier at de får reparere det eksterne omdømmet over tid.

Har fått råd

Han bekrefter at det er sponsorer som har stilt spørsmål til klubben rundt det som har skjedd.

– Men når vi fremstår som vi gjør i dag, håper og tror jeg de skjønner at vi skjønner alvoret, sier han.

Han sier at de har fått råd til hvordan de må fremstå som klubb i dag.

– Vi har fått råd om hva som er viktig at vi kommuniserer. Det er en viktig sak og det er viktig at vi er tydelig og klare. Vi har fått noen råd på det at vi forteller den hele og fulle sannheten. Det er de beste rådene vi får, sier han.

Sandstø bedyrer at det ikke er noen tung dag for Jerv, for han peker på at det rører seg større ting enn at det ikke kommer en spiller til klubben.

– Det betyr ingenting akkurat for øyeblikket. Vi har tid til å kunne finne fullgode erstattere, den jobben går ufortrødent hele året, sier han.

Sandstø sier at det var klubben sammen som tok valget om å terminere kontrakten og at han støtter valget.

Han innrømmer at han aldri har vært med på noe lignende før.

– Når det blir denne saken så er det ikke noe gøy, det er et annet alvor enn en vanlig sportslig stort som jeg fotballtrener er vant med, sier han.

Powered by Labrador CMS