Tidligere statssekretær og spinndoktor Sigbjørn Aanes under Nordiske mediedager i 2018.

Norges Skiforbund har leid inn First House-partner i hoppkonflikten

Norges Skiforbund har leid inn First House-partner Sigbjørn Aanes i Stöckl-konflikten.

Publisert

Sigbjørn Aanes var i mange år Erna Solbergs nærmeste rådgiver. Han var kommunikasjonssjef for Høyre, statssekretær, og tok seg av mediehåndteringen for den tidligere statsministeren. 

I mediene ble han ofte referert til som en «spinndoktor». 

– I noen tilfeller er det nødvendig av ressursmessige årsaker, og fordi vi mener det er nyttig at eksterne kommer med sine vurderinger sett fra utsiden. I denne saken har Sigbjørn Aanes bistått med sin kompetanse de siste dagene, skriver generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund i en e-post til VG.

Det var i forrige uke at VG avslørte hvordan flere av de mannlige utøverne på hopplandslaget kommer med kraftig kritikk av trener Alexander Stöckl.

Hoppkomiteen og det ledende hopplaget står bak utøverne, men nå blir saken behandlet sentralt av skiforbundet. 

Det er de som har søkt hjelp fra First House-partneren Sigbjørn Aanes, som ble en del av byrået i 2018. 

VG vet at partneren har jobbet med mediehåndtering i forbindelse med «Stöckl-saken». Det er ny informasjon for den ene parten i saken:

– Jeg er kjent med at det brukes betydelige midler på innleide ressurser i Norges Skiforbund. Men jeg var ikke klar over at Sigbjørn Aanes blir benyttet i denne saken, sier Clas Brede Bråthen, som er Stöckls nærmeste leder.

Stöckl selv er heller ikke informert, skriver han i en e-post til avisen. 

VG har også spurt generalsekretær Arne Baumann og hva arbeidsoppgavene til Aanes er i den konkrete saken. Han uttalte at de er helt åpne på at Aanes bistår Skiforbundet og gir råd. Deres fokus er å håndtere denne saken best mulig for alle involverte. 

Aanes viser til Baumanns uttalelser, og ønsker ikke å svare på spørsmål fra VG i forbindelse med denne saken. 

Powered by Labrador CMS