Sigbjørn Aanes, partner i First House.
Sigbjørn Aanes, partner i First House.

Erna Solbergs tidligere spinndoktor: – Sindre Finnes snakket usant i 2014 også 

Sigbjørn Aanes gjestet Debatten med Fredrik Solvang på tirsdag denne uken. 

Publisert

I Debatten på NRK fortalte Sigbjørn Aanes at han ikke ville stilt til sendingen dersom han ikke mente at Solberg kan fortsette som partileder i Høyre.

Den tidligere statsministeren er i hardt vær etter at det kom fram at hennes ektemann, Sindre Finnes, drev med omfattende aksjehandel mens hun Solberg ledet landet.

Aanes var statssekretær for statsminister Erna Solberg fra 2013 til 2017. Nå er han partner i PR-byrået First House.

– Jeg mener at Erna kan fortsette etter dette. Det er ikke noe nytt at kommentatorer vil at hun skal gå av, det gjorde de også i 2007. Da vant hun tilliten tilbake, både i partiet og blant velgerne, sa Aanes.

– Sa det samme i 2014

Allerede i 2014 skrev NRK om Sindre Finnes sine aksjehandler. Da fortalte Erna Solberg at hun hadde godt nok innsyn i ektemannens aktiviteter.

Fredrik Solvang konfronterte Aanes med dette, og spurte om hun hadde villedet publikum.

– I forbindelse med saken i 2014 var jeg i dialog med Sindre Finnes. Han sa det samme den gang. Og jeg spurte hva jeg kunne si til pressen. Da svarte han at du kan si at jeg bare driver med små endringer, og at jeg ikke driver med den typen handel.

Ikke gitt råd

Sigbjørn Aanes har også vært kommunikasjonssjef i Høyre. Under debatten ble han spurt om han har bistått med PR-hjelp for paritet denne gangen også.

– Jeg har ikke gitt noen råd til henne nå. Dette må Høyre som parti og de som sitter med kunnskap om saken, ta hånd om, sa Aanes.

KOM24 har vært i kontakt med Sindre Finnes' advokat Thomas Skjelbred for tilsvar, men han har ikke besvart vår henvendelse. 

Powered by Labrador CMS