Marte Ramborg (f.v), blir konsernsjef i Spoon. Anders Ribba vil nå konsentrere seg om jobben som konsernsjef i PeoplePeoplePeople, bryågruppen der Spoon er den største enheten, og Siv Tonje Solfjeld som siden 2017 kom inn som nestleder.

Marte Ramborg blir konsernsjef for Spoon-gruppen

Skal pusse på svorsken og begynne å lese Dagens Nyheter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

1. september blir Norges-sjef Marte Ramborg konsernsjef i Spoon Norden/UK, hun tar over etter administrerende direktør for Sverige og konsernsjef Anders Ribba.

I ganske nøyaktig fem år har Ramborg ledet Spoon som byråleder, og opplevd at de har doblet seg over disse årene.

– Nå tar jeg over et mye større rigg. Men jeg kjenner de andre byrålederne, og vet at jeg overtar et knallteam. En annen utfordring er at jeg skal jobbe mest i Sverige, så jeg får pusse på svorsken og begynne å lese Dagens Nyheter, forteller hun til KOM24.

– Vi kan lære av hverandre.

Den nye konsernsjefen gleder seg til å oppdage og bli kjent med folk på de andre kontorene.

– I Spoon har vi historiefortelling og den redaksjonelle arven felles, men alle kontor har sitt særpreg og sine spesialiteter. Mens Finland er tunge på stor internasjonal industri og kan alt om børsnotering, er UK eksperter på kommunikasjon og atferdsvitenskap, og jobber mye med å utvikle opplæringsprogrammet for store selskaper. Stockholm er flaggskipet der du kan få løst alt, Malmö er gode på B2B og Göteborg tror jeg er verdens mest prisvinnende contentmiljø fremdeles. Jeg liker veldig godt at vi er forskjellige, og vi kan lære av hverandre.

Som konsernsjef skal hun jobbe litt overalt, og blir mindre operativ.

– Jeg liker jo veldig godt å jobbe med kunder. Det skal jeg fortsette med, men sikkert i noe mindre grad. Jeg har varslet kundene mine her i Norge at de ikke blir kvitt meg helt.

Spoon har kontorer i Helsinki, Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo og London.

Overtar et solid lag

Nestleder Siv Tonje Solfjeld, tar over etter Ramborg og blir ny Norges-sjef.

– Jeg overtar et solid lag som vi har bygget sammen over tid. Vi har fantastisk fine kunder med KIWI i spissen, vi har ansatte med bred kommunikasjons- og markedsføringskompetanse og ikke minst har vi det veldig gøy på jobben! Det tenker vi å fortsette med, sier Solfjeld i en pressemelding.

Spoon Norge har hatt en god utvikling de siste fem årene. Fra en omsetning på 18 millioner i 2016, ble koronaåret 2020 sterkt med en omsetning på 54 millioner.

Anders Ribba vil nå konsentrere seg om jobben som konsernsjef i PeoplePeoplePeople, bryågruppen der Spoon er den største enheten.

– Jeg er veldig glad for at Marte vil ta over og lede arbeidet med Spoon i Sverige og overgripende for Norden/UK. Samtidig er jeg trygg på at Spoon Norge er i svært gode hender hos Siv, som har vært med på å bygge et byrå vi er veldig stolte av, sier Anders Ribba.

Powered by Labrador CMS