Andreas Feet (til venstre) og Mímir Kristjánsson diskuterte klesstilen på Stortinget i Dagsnytt 18.

I klesstil-duell: – Ikke fordi jeg prøver å være folkelig

Mímir Kristjánsson sier han ikke prøver å appellere til velgere gjennom klesstilen sin. Men han erkjenner at han er dårlig til å kle seg.

Publisert

Mímir Kristjánsson (Rødt) var torsdag gjest i Dagsnytt 18 på NRK. Der møtte han skredderen Andreas Feet, for å snakke om politikernes klesstil på Stortinget.

Feet mener norske folkevalgte er for dårlig til å kle seg. Han skrev nylig en kronikk om dette på NRK.

– Jeg synes det er viktig at stortingsrepresentanter kler seg formelt, fordi det viser at man tar seg selv på alvor. Det viser også at man respekterer den makten man er satt ti å råde over i Stortinget, og Stortinget som institusjon, sa Feet.

Kristjánsson er ikke kjent for en særlig formell klesstil. I løpet av debatten erkjente han dette, men sa samtidig at han ikke går slik for å være «folkelig».

– Jeg er forsåvidt enig i at jeg kler meg som en dass. Men det er ikke med vilje. Det er heller ikke fordi jeg prøver å være folkelig, eller fordi jeg tror det er bra for å få velgere. Jeg mener ikke at det er galt å gå med slips, eller at andre politikere bør kle seg som meg, sa Kristjánsson.

Rødt-politikeren har sittet på Stortinget siden 2021. Han fortsatte med å si at han vil ta Feets synspunkter til etterretning, men at han mener politikere som snakker seg bort og ikke svarer på spørsmål, også mangler respekt for salen.

Feet mener at politikere bør tenke på hvem de representerer når de velger antrekk.

– Det er viktig at representantene kler seg formelt når de representerer Norge som stat og nasjon, både i innland og utland, sa han.

Powered by Labrador CMS