Flere næringslivstopper og profiler tar nå til orde for våpenhvile på Gazastripen.

Flytoget tar til orde for våpenhvile på Gazastripen

– Som næringslivsleder har jeg vært stille – altfor lenge.

Publisert

Tidligere kommunikasjonssjef i Bane NOR, Kristina Bolstad Picard, var blant de første som kritiserte næringslivet for sitt manglende engasjement i den pågående krigen mellom Israel og Hamas. 

Hennes opptreden på Dagsnytt 18 førte til at administrerende direktør i Flytoget, Ståle Nistov, innså at hans stemme kanskje var nødvendig for å få næringslivet på banen. 

– Som næringslivsleder har jeg vært stille – altfor lenge. Det er ikke fordi jeg ikke har brydd meg, eller fordi jeg har vært redd for at noen skulle bli sint på meg for hva jeg sier. Jeg har vært stille fordi det har vært vanskelig å finne hva jeg skulle si, skriver han på LinkedIn.

– Ikke kontroversielt 

Ikke bare har han tatt tydelig til orde for at han ønsker en umiddelbar våpenhvile. Men flytoget har også donert sine egne reklameplasser, både inne på togene og langs sporet, til budskapet: STOPP NÅ!

Fredrik Fornes løfter kampen på LinkedIn.

Resten av plassen har de gitt til Leger Uten Grenser med tydelige budskap om å stoppe bombingen av uskyldige mennesker. 

på LinkedIn hylles initiativet. Picard skriver blant annet: 

– Det er ikke kontroversielt å mene at folkeretten skal respekteres uansett konflikt i verden, eller at det alltid, alltid er galt å drepe barn. 

Hun oppfordrer andre til å benytte slike flater for å dele det livsviktige budskapet. 

Næringslivet på banen

Selv er hun en av initiativtakerne bak instagramkontoen @ikkekontroversielt. Her oppfordrer hun flere til å heve stemmen for Gaza. 

Så langt har de fått med seg profiler som Jenny Skavlan, Isabelle Ringnes, Sigrid Bonde Tusvik, Henriette Steenstrup, Cengiz Al, Synnøve Skarbø, Andreas Wahl og mange flere. 

Gründer og daglig leder i Hubify, Fredrik Fornes, utfordrer andre til å gjøre som Flytoget og direktør Nistov har gjort.

– Jeg er svært lite politisk engasjert. Jeg har ikke inngående kunnskap om konflikten. Men jeg kan likevel se, forstå og rope høyt at det som skjer er fullstendig uakseptabelt, skriver han på plattformen. 

Powered by Labrador CMS