Øyunn Krogh, Danby Choi, Benjamin Silseth, Wanda Mashadi og Hanna-Martine Baller er blant kjendisene som gjester podkasten.
Øyunn Krogh, Danby Choi, Benjamin Silseth, Wanda Mashadi og Hanna-Martine Baller er blant kjendisene som gjester podkasten.

Kjendisene skal få unge til å stemme ved kommunevalget

Ungt Initiativ slipper et podkastprosjekt, «enig, uenig?», der 10 kjendiser skal diskutere politikk fram mot valget 11. september 2023.

Publisert Sist oppdatert

Etter bare en knapp uke med innhold har Ungt Initiativ allerede nådd over 200.000 personer på Tiktok, og podkasten har ligget på Top 40 på Spotify. 

Det kommer fram i en pressemelding. 

Tør ikke å snakke om politikk

Podkasten er produsert av Vrang Produksjon, med støtte fra Valgdirektoratet. Podkasten ledes av journaliststudent Kristian Krystad, som også er kreativ leder i Ungt Initiativ. Krystad har tidligere jobbet med kommunikasjon i blant annet Too Good To Go Norge og er på sitt siste år ved Høgskulen i Volda.

Ungt Initiativ er en partipolitisk uavhengig forening som jobber for å gi unge en større plass i demokratiet, gjennom kreative prosjekter.

– Vi tror at dersom flere unge tør å snakke om politikk, vil også flere stemme ved valg. At bare halvparten av unge under 30 år stemte ved forrige kommunevalg er altfor lite, sier Ane Aurora Skjølberg Serreli, leder i Ungt Initiativ.

– For å få flere unge til å bruke stemmeretten må vi snakke om saker unge bryr seg om, og med folk unge bryr seg om. Det håper vi å kunne bidra til med denne podkasten, sier Kristian Krystad, kreativ leder i Ungt Initiativ og programleder i podkasten “enig, uenig?”.

Oppsiktsvekkende sitater

I dag starter publiseringen av klipp fra episoden med påvirker Øyunn Krogh og Danby Choi, med høye forventninger til at videoene vil få kommentarfeltet til å koke. 

Der Øyunn ønsker å være en 10’er på woke-skalaen, sier Danby selv at han er en klar 1’er. Verken Øyunn eller Danby er fremmed for offentlig debatt, og er dypt uenig i spørsmål som wokisme og kvinners posisjon i samfunnet.

– Jeg er enig i at det er lettere å være jente enn gutt i dagens samfunn, sier Danby Choi, redaktør i Subjekt. 

– Hvis du ser på statistikker om selvmord, rus, kriminalitet, ufrivillig barnløshet, arbeidsulykker, hvem som tar på seg de definitivt vanskeligste og tyngste børene i arbeidslivet så er jo det menn, fortsetter Danby. 

Øyunn kontrer med «det er jeg helt uenig i, vi ser jo at det er mange flere sykepleiere som er kvinner, nå må du definere hva som er de tyngste og vanskeligste børene i arbeidslivet», hvorpå Danby svarer «Ja, der hvor menn dør.» 

I videoen som foreløpig har skapt mest engasjement både på Tiktok og Instagram sier påvirker og psykolog Benjamin Silseth at han vil at alle skal ha en egen fastpsykolog:

– Hvis jeg skulle gått i tog for en politisk sak så hadde det vært for at alle skulle hatt tilgang på egen fastpsykolog, akkurat som vi har tilgang på egen fastlege. Jeg synes det er så tullete at det er så kronglete å få den hjelpen man trenger. Vi har et helsevesen som fungerer sånn i dag at man må bli syk nok for å få hjelp. Jeg tror ikke det er mulig enda, i hvert fall ikke med den regjeringen vi har nå som bare kutter i helsetilbudene. Jeg håper at det en dag blir realistisk, spørsmålet er om vi er villige til å bruke nok penger på det.

Powered by Labrador CMS