Venstre skal ikke lenger være på TikTok - det har sentralstyret bestemt.
Venstre skal ikke lenger være på TikTok - det har sentralstyret bestemt.

Dagbladet: Venstre har innført TikTok-forbud

Venstres stortingsrepresentanter har ikke lenger noe valg – må slette appen helt: – Kina er et diktatur der menneskerettighetene brytes på daglig basis.

Publisert Sist oppdatert

I september opprettet justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl en egen TikTok-konto, og leder i Unge Venstre Ane Breivik var raskt ute med å kritisere Mehls tilstedeværelse på appen.

TikTok eies av kinesiske ByteDance og Breivik stilte spørsmål om det var passende for en justisminister å være til stede og siktet til både personvern og geopolitiske hensyn som årsaker som talte imot.

Onsdag melder Dagbladet at Venstre ikke lenger skal være på TikTok, og at det er sentralstyret som har bestemt dette. Dette gjelder for partiet nasjonalt, lokallag og fylkeslag, melder avisen.

– En vanskelig sak

Det er heller ikke ønskelig for lokalpolitikere å bruke appen, men brukes den, skal ikke partiets logo brukes. Denne avgjørelsen begrunnes med sikkerhetshensyn og bindinger til kinesiske myndigheter.

Videre melder Dagbladet at Venstres stortingsrepresentanter må slette appen helt, noe som gjelder to av åtte representanter. De som må slette TikTok-appen er Grunde Almeland og Ingvild Wetrhus Thorsvik.

– Dette er en vanskelig sak fordi det er en app med synlige sikkerhetsutfordringer, som kan bli et demokratisk problem. TikTok har helt tydelige bindinger til Kina, sier Almeland.

God grunn til frykt

Wetrhus Thorsvik har ikke delt eget innhold, men brukt appen aktivt for å dele videoer. Hun er også innforstått med at dette handler om sikkerhet, og legger til at avgjørelsen ble tatt i fellesskap.

Partiet begrunner vedtaket med at man vet for lite om hvem som får tilgang til brukerdataene.

– Kina er et diktatur der menneskerettighetene brytes på daglig basis, og det er god grunn til å frykte at kinesiske myndigheter har eller kan få tilgang til brukerdata fra europeiske brukere, sier generalsekretær Fredrik Carstens.

Powered by Labrador CMS