Tina Stiegler har blitt dradd inn i dramaet rundt Anette Trettebergstuen og habilitetsutfordringer. På søndag gikk hun ut med sin versjon av saken.

Bryter tausheten: Tina Stiegler forteller om Trettebergstuen-dialogen

Tok selv opp habilitetsspørsmålet med headhunter.

Publisert Sist oppdatert

På fredag kom nyheten om at kulturminister Anette Trettebergstuen går av som følge av flere brudd på habilitetsreglene.

Et av tilfellene var med daværende Media Bergen-topp Tina Stiegler, der Trettebergstuen er fadder til hennes barn.

På Facebook skriver Stiegler at da hun i vår var i dialog om styreledervervet ved Den Nationale Scene i Bergen.

– I min første telefonsamtale med headhunter tok jeg opp mitt vennskap med kulturministeren, slik at dette kunne avklares tidlig, skriver Stiegler i Facebook-posten.

Kort tid etter var hun i møter med representanter fra departementet om det mulige styreledervervet.

– Jeg gikk ut fra at møtet kom i stand på bakgrunn av at habilitetsspørsmål var avklart, skriver hun og legger til at temaet om habilitet var oppe også i dette møtet og at hun var tydelig på at dette måtte juristene i departementet avklare.

Stiegler, som for ti år siden var regnet som et av de største ledertalentene i Norge og har hatt topproller i Schibsted, skriver at det var viktig for henne å være tydelig på at de nære båndene eksisterer og at jurister måtte avklare spørsmålet.

Hun skriver at i møtet fikk hun inntrykk av at vurderingene rundt dette med interessekonflikt og habilitet allerede var avgjort og at man mente avbøtende tiltak ville være nok.

Men allerede etter noen uker endret dette seg og at hun ikke ville bli innstilt til vervet, nettopp på grunn av habilitetsutfordringene.

– Jeg hadde ikke kontakt med Anette Trettebergstuen om denne prosessen mens den foregikk, skriver hun.

KOM24 har vært i kontakt med Stiegler med flere spørsmål rundt dette, men hun skriver i en SMS at hun ikke har flere kommentarer til dette. 

Powered by Labrador CMS