Anne Karin Sæther går fra Footprint til Klimastiftelsen
Anne Karin Sæther går fra Footprint til Klimastiftelsen

Anne Karin Sæther går fra Footprint til Klimastiftelsen

– Vi er særdeles glade for å få Anne Karin Sæther som kollega.

Publisert Sist oppdatert

Anne Karin Sæther kommer fra en stilling som Senior Manager i klimabyrået Footprint i Sopra Steria. 

Det melder Klimastiftelsen i en pressemelding. 

Hun har tidligere vært journalist i NRK og Dagsavisen, kommunikasjonssjef i Miljøstiftelsen Bellona og politisk rådgiver i Utdanningsforbundet. I tillegg har hun skrevet dokumentarbøker om olje- og klimapolitikk.

– Vi har fulgt Anne Karins arbeid over mange år, og gleder oss stort over at hun nå skal bli en del av Norsk klimastiftelse. Anne Karin har en sterk og variert bakgrunn som vi vil ha stor nytte av på mange måter, sier Klimastiftelsens leder, Lars-Henrik Paarup Michelsen i pressemeldingen.

Sæther blir prosjektleder i Klimastiftelsen, og får hovedansvaret for det strategiske arbeidet med politikk og kommunikasjon på flere satsningsområder.

Som resten av staben i Klimastiftelsen kommer også Sæther til å bidra med analyser og kommentarer, blant annet ved å skrive for Klimastiftelsens nettavis Energi og Klima.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med de drivende dyktige folkene i Klimastiftelsen, og målet er å bidra til at arbeidet som gjøres får enda større innflytelse over politikken og samfunnsutviklingen, sier Sæther.

Sæther har skrevet to bøker om norsk olje- og klimapolitikk: De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen (2017) for voksne lesere og Må vi slutte med olje? En bok om alt det bra og alt det dårlige med norsk olje og gass (2023) for yngre lesere.

Sæther er også en del av redaksjonen som lager programmet til klimafestivalen Varmere Våtere Villere i Bergen.

 Hun starter i Norsk klimastiftelse 1. desember 2023.

 

Powered by Labrador CMS