En glad gjeng fra Morgenstern med sin andre Gullfisk på to år.

Gullfisken 2023:

Morgenstern og Finn vant Gullfisken for andre året på rad

Publisert Sist oppdatert

(Kulturkirken Jakob, Oslo): Jan Thomas og Desta Marie Beeder ledet årets «Gullfisken», hvor den beste reklamefilmen ble kåret for 31. år på rad. 

I fjor ble det kåret en Sølvfisk for hver måned, og lørdag kveld stemte TV 2-seerne selv fram Morgenstern for Finn.no som gullvinneren. 

I superfinalen, som besto av de tre filmene med flest stemmer, sto det til slutt mellom ANTI for Telenor, Morgenstern for Finn.no og Anorak for BanID. 

POL og TRY hadde flest nominasjoner med tre hver. Per Høj var nominert to ganger og utover det var Anorak, Nord DDB, Morgenstern og ANTI nominerte. 

I fjor vant Morgenstern for første gang med «mandag på lørdag» for Finn.no. 

Se vinnerfilmen lengre nede i saken.

Vant sølvfisk i mars

Da reklamefilmen ble nominert gjennom Sølvfisken var dette juryens begrunnelse:

– En veldig underholdende film, med en fortelling som «går opp» , hvor tjenesten er tydelig til stede i kjernen av historiefortellingen, og hvor både historie og karakterer er lette å gjenkjenne og nikke til. Godt karikert. Godt produsert.

Juryen er ledet av tidligere byråleder i Anorak, Kine Werenskiold. Med seg i juryen har hun tidligere Gullfisken-vinner fra POL, Rikke Sofie Jacobsen, kreativ leder i Per Høj, Øyvind Waage, rådgiver i Morgenstern, Eirik Mikalsen, leder for markedskommunikasjon i Tine, Gro Lisbeth Haugen, leder for marked og merkevare i Vipps, Lars Istre og konserndirektør for kommunikasjon og marked i KLP, Gro Myking. 

Powered by Labrador CMS