Linn Mevold i deres nye podkast-studio.
Linn Mevold i deres nye podkast-studio.

Derfor har Apriil bygd Vestlandets største kommersielle video og podkast-studio

– Det er flere av kundene våre som er nysgjerrige

Publisert

(BERGEN):– Dette er et produkt i tiden. Det er mye snakk om det over alt.

Det sier Linn Mevold, byråleder i Apriil Innhold til KOM24.

Hun viser oss rundt i deres nybygde video og podkast-studio på Møhlenpris i Bergen, hvor de har begynt å ta imot kunder som mener de trenger et podkastprodukt. Hun sier mottakelsen i markedet har vært god.

Egenpromotering og rekruttering

– Det er alt fra stiftelser til subsea-selskaper som bruker podkast for både intern og eksternkommunikasjon, de har gjerne folk spredd over hele verden og trenger å nå ut til alle, sier hun og forteller at det aktuelle subsea-selskapet bruker podkasten for å gi innblikk i hva som skjer i andre deler av verden.

– Men og det å promotere seg selv og lokke til seg nye ansatte, legger Espen Vik Morild til. Han er podkast-ansvarlig i Apriil.

Han har vært på plass i Apriil siden nyttår og er med på oppbyggingen av studiosatsingen.

– Pandemien har gjort at flere bedrifter har eksperimentert med å lage studo-løsninger selv, men noen vil ha hjelp, sier Mevold.

Hun sier at de opplever at mange blir begeistret for å besøke et profesjonelt studio av denne størrelsen her i Bergen

Morild sier de merker at podkast blir brukt i rekrutteringssammenheng.

Espen Vik Morild sitt selskap ble kjøpt opp av Apriil. Da fulgte han selv med på lasset.
Espen Vik Morild sitt selskap ble kjøpt opp av Apriil. Da fulgte han selv med på lasset.

– De fleste skjønner at man må snakke om noe annet enn seg selv. Du må lage interessant innhold som du som lytter eller seer kan lære av, sier han.

Morild har erfaring fra podkast-produksjon fra før av, men da jobbet han aleine i Mainstream. Men så kjøpte Apriil opp selskapet hans

– Her har jeg tidligere journalister og en stor organisasjon rundt som kan gjøre alt fra start til mål på tekst, video og alt, sier han.

Apriil har også investert i et eget fullskala video-studio med grønn-gulv og vegg, så man kan få grafikken rett opp fra gulvet.

Vestlandets eneste tilbud

– Bruken av video-studio er økende. Vi har sett at i løpet av pandemien har mange blitt gode til å ha gode digitale presentasjoner, men vi som seere er blitt kresne og forventer god teknisk kvalitet og at folk skal være gode presentatører med godt innhold. Det er derfor folk kommer til oss. Det er gjerne snakk om foredrag på zoom, men man vil ha bra lys og leveranse, sier Mevold.

Mevold og Morild mener at studioet de har å tilby er det største profesjonelle tilbudet av sitt slag på Vestlandet, utenom de redaksjonelle mediehusene.

– Det er bare mediehus som har lyd og video av denne skala på Vestlandet. Det er bedrifter med studioløsninger, men det er de færreste bedrifter som kan ta seg råd til dette inhouse, mener de.

Forsiktig start

Espen Vik Morild i podkast-studio.
Espen Vik Morild i podkast-studio.

Selv om de får stadig mer å gjøre på, har det vært en forsiktig start, særlig på podkast.

– Det er flere av kundene våre som er nysgjerrige, men de vil bruke tid til å finne ut hva slags type podkast de skal lage som er relevant for dem, sier Mevold.

Det er selskapene Apriil Event, Apriil Innhold og Apriil Reklame som eier Apriil studio

Til nå er det video-studio som har vært mest i bruk.

– Men så er det en åpenbar interesse for podkast som vi må realisere. Så det er nå vi begynner, sier hun.

Powered by Labrador CMS