Håkon Opdal legger til nyttår opp som toppspiller og blir PR-rådgiver på fulltid.

Legger opp som fotballspiller – nå blir han kommunikasjonsrådgiver på fulltid

– Kommer til å angripe jobben på samme måte som fotballen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Det er litt spennende for meg. Jeg har vært her i halvannet år nå, men det har vært på fotballens premisser. Da kommer du på innsiden og får sett hvordan folk jobber og du får prøvd deg selv på prosjekt og ulike kunder.

Det sier Håkon Opdal til KOM24.

Apriil på fulltid

Nylig ble det kjent at han legger opp som fotballspiller på høyeste nivå og kan se tilbake på nesten 400 kamper på de to øverste nivåene i Norge og Danmark, samt tolv a-landslagskamper. Han får med seg ett seriegull og en tapt cupfinale, blant annet.

Nå er det en karriere i kommunikasjonsbransjen som venter han.

Over nyttår begynner han som rådgiver i Apriil.

Som KOM24 har skrevet om tidligere tok Opdal selv kontakt med byrået Apriil i Bergen i mars 2020 og har siden jobbet der på deltid, når han har hatt tid mellom trening og kamp med Brann.

Men nå legger han keeperhanskene på hyllen og det er kommunikasjon på heltid som venter han.

– Det blir litt annerledes. da kan du vie hele deg til den jobben. Da blir det med en helt annen tyngde, annen helhet, og jeg kan følge opp på en annen måte og det blir det du gjør, sier han.

Han sier det er spennende å se hva det blir av det når han går inn i jobben med full tyngde.

Bærekraft

– Jeg er glad i å formulere meg, skrive, prøve å finne originale vinklinger på ting, finne ut hvem folk er. Hva er det bedrifter prøver å formidle og si det på en god måte. Men og det strategiske, det å forstå bedriften i landskapet, det er veldig spennende. Hva gjør at vi lykkes, sier han og innrømmer at han og innrømmer at han fortsatt har mye å lære.

– Er du skremt?

– Jeg er ikke skremt. Vi jobber med mye bra her og vi styrer etter gode verdier. Jeg er ikke redd for å gå på kompromiss med meg selv, jeg står for de valgene vi gjør, sier han.

Opdal sier at bærekraft kommer til å være et felt han skal fordype seg i. Han sier det er viktig uansett hvilke kunder man har og at det er viktig å legge det rette innholdet i det.

– Men hvordan tror du livet blir uten keeperhansker?

– Det vet jeg ikke. Det er mange som har spurt meg om det, men jeg tror jeg må erfare det. Jeg tror det skal gå fint, jeg har mange interesser, så jeg tror det skal gå bra. Men jeg skal ikke si at jeg ikke vil savne det, innrømmer han.

Opdal har fylt 39 år og innser at karrieren uansett hadde gått mot slutten.

– En karriere varer ikke for evig, men i løpet av høsten har det dannet seg et bilde, sier han.

Powered by Labrador CMS