Trond Albert Skjelbred og hans kollegaer trodde det var en spøk da Håkon Opdal ringte og sa han ville jobbe for de.

I Apriil trodde de det var en spøk da Brann-keeperen ringte og sa han ville jobbe for de

– Hvorfor skulle han som står i mål for Brann begynne å jobbe for oss?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Han har vært en vitaminpille for oss. Vi liker så godt typen, han er klok, har gode kommentarer, ryddig, har et godt hode og er flink å skrive, sier partner i Apriil PR, Trond Albert Skjelbred, til KOM24.

Han har mange godord å komme med om Håkon Opdal og tiden den tidligere landslagskeeperen har brukt hos Apriil PR siden mars i fjor.

Men han innrømmer at de ble litt overrasket over at han i det hele tatt tok kontakt med de.

Stiller harde krav

– Vi trodde først det var noen som utgav seg for å være han. Hvorfor skulle Brann-keeperen, han som står i mål for laget i dag, ta kontakt med oss og bli PR-rådgiver? Men det viste seg jo å faktisk stemme, sier Skjelbred.

Opdal fikk jobb som frilanser for selskapet og planen var at han skulle begynne på fulltid fra januar 2021. Men siden han fikk en ny ettårskontrakt med Brann, er den avtalen nå flyttet til 2022. Det har Skjelbred og co full forståelse for.

– Nå gjøre det han elsker, men jeg håper for både hans og vår del, at han kan finne noe han synes er like interessant og krevende i resten av sitt liv. Han skal jo jobbe i 40 år til, sier han.

Men selv om Skjelbred er full av skryt av personen Opdal, stiller de harde krav til toppfotballspilleren.

– Utfordringen hans akkurat nå er jo at han er så mye på trening at det blir ikke lange løp her. Man kan ikke lykkes som kommunikasjonsrådgiver ved å være 95 prosent på, sier han.

Opdal har vært med Skjelbred på en del prosjekter, det skryter han mye av.

– Der han har levert ting som vi ikke kunne levert uten han, sier han og trekker fram arbeid inn mot oppdrettsnæringen som Opdal har bidratt til.

– Kan gjøre mye bra for bransjen

Håkon Opdal har spilt 378 kamper for Brann, Start og danske SønderjyskE samt han har tolv kamper for a-landslaget. Men han blir ikke den første i Apriil med landskamper. Harold Sletten er byråleder for event og congress i Apriil og har 89 landskamper i håndball.

Skjelbred mener det var lurt av Opdal å ta kontakt med Apriil før han la opp som fotballspiller og ikke etterpå.

– Da kan du ikke lykkes, det er flett umulig.

– Hvorfor det?

– For hva skal du gjøre på? Hvem skal du jobbe med? Du kan jo ikke faget. Du kan få en kunde, men hva skal du gjøre for kunden? Du må kunne faget og det kan vi lære Håkon nå, sier han.

– Er han et større talent som kommunikasjonsrådgiver enn fotballspiller?

– Det er det alt for tidlig å si noe om, det må du spørre meg om 20 år, sier han og kaller Opdal for en dark horse.

– Han kan gjøre mye bra for bransjen og omdømmet. Men da må hjertet hans være her og ikke i fotballen, der er han ikke foreløpig, sier han.

Powered by Labrador CMS