Kommunikasjonsdirektør for energimøteplassen ONS, Inger Johanne Stenberg synes det er synd at Arendalsuka er samtidig som skolestart.
Kommunikasjonsdirektør for energimøteplassen ONS, Inger Johanne Stenberg synes det er synd at Arendalsuka er samtidig som skolestart.

Kommunikasjonsdirektør reagerer på tidspunktet for Arendalsuka: – Da risikerer jeg heller å være irrelevant!

Kommunikasjonsdirektøren synes det er synd at Arendalsuka krasjer med blant annet skolestart, og tror det kan frarøve mange muligheten til å delta.

Publisert

– Det er synd fordi det er en viktig møteplass for veldig mange, sier Inger Johanne Stenberg til KOM24.

Hun er kommunikasjonsdirektør for energimøteplassen ONS, og leder for Kommunikasjonsforeningen i Rogaland. Onsdag delte hun et innlegg på LinkedIn, hvor hun skriver «Det sies «de relevante» er på Arendalsuka».

– Det er en unik arena, men jeg ville aldri valgt Arendalsuka over første skoledag. Da risikerer jeg heller å være irrelevant!

Stenberg tror det er mange i hennes situasjon som veldig gjerne skulle hatt mulighet for deltagelse gjennom hele Arendalsuka, men må prioritere andre ting, slik som skolestart.

– Det er en utfordring når denne uken legges samtidig som skolestart, barnehagestart og planleggingsdager.

Men selv om hun reagerer på tidspunktet for arrangementet, var hun i år i Arendal fra mandag til onsdag morgen.

Vi fikk hjelp av blant andre svigerforeldre til å ta planleggingsdag på onsdag, og jeg fikk dessverre ikke med meg oppstart i stor avdeling i barnehage på mandag. Jeg vet at mange gjør mye for å få det til, men at det krever ganske mye planlegging, velvillige besteforeldre og partnere som stiller opp.

– Uavhengig av bransje er det et viktig sted å være

Hun etterlyser at småbarnsforeldre burde ha mulighet til å delta uten dårlig samvittighet for å miste en annen viktig begivenhet.

– Uavhengig av bransje er det et viktig sted å være, selv om det for de fleste også vil være mye irrelevant på Arendalsuka. Men du har mulighet til å møte folk fra alle mulige bransjer, og det er inspirerende samtaler og debatter gjennom alle dagene.

Hun synes noe av det mest unike med Arendalsuka er alle de nye perspektivene man sitter igjen med.

– Hvilke andre steder kan man mingle med toppledere, politikere, generelt nysgjerrige folk, som alle liker og interesserer seg for politikk, samfunnsdebatt, kommunikasjon og energi for min del? Det er en arena hvor man virkelig kan ta tempen i landskapet, og man får se og møte hele bredden i samfunnet.

70 prosent svarte at uke 33 passer

For Stenberg hadde det vært perfekt om Arendal hadde blitt fylt med stands uken før.

– Jeg forstår at det er ønskelig at den arrangeres tett opp mot valget, og at den ikke skal ødelegge ferietid. Men jeg har inntrykk av at de fleste er tilbake og godt i gang uken før. Jeg stoler på at arrangørene også gjør en god vurdering, så kanskje de kan ha det med i tankene neste gang?

Tone Skindlo Taraldsen, i prosjektledelsen for Arendalsuka, forklarer at de for fire år siden gjorde en stor markedsundersøkelse.

– Valg av uke vil nok aldri passe alle. Men for å være sikker på valget gjorde vi en stor markedsundersøkelse blant alle sektorene som deltok i arrangementet. Her spurte vi om hvorvidt uke 33 passet for deres virksomhet. 70,3 prosent svarte da at denne uken passet i stor grad eller svært stor grad. For 19,6 prosent spilte valg av uke ingen rolle, men det passet i svært liten grad for 1,4 prosent.

Powered by Labrador CMS