Ved å følge Grønnvaskingsplakatens ti prinsipper vil Forsvarssektoren jobbe for å unngå grønnvaskingsfellene.
Ved å følge Grønnvaskingsplakatens ti prinsipper vil Forsvarssektoren jobbe for å unngå grønnvaskingsfellene.

Forsvarssektoren går med i kampen mot grønnvasking

Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarsbygg og Forsvarets forskningsinstitutt signerer i dag Grønnvaskingsplakaten.

Publisert

Etatene i forsvarssektoren ønsker å ta et standpunkt når det kommer til grønnvasking og signerer Grønnvaskingsplakaten.

Dette innebærer at de vil etterleve de ti prinsippene i Grønnvaskingsplakaten.

Grønnvasking er en form for villedende markedsføring der et produkt eller en virksomhet fremstilles som «grønnere» og bedre enn den faktisk er når det gjelder påvirkning på klima, natur, dyr og mennesker. 

Bak plakaten står Skift – Næringslivets klimaledere sammen med Miljøstiftelsen Zero, WWF Verdens naturfond og Framtiden i våre hender.

Forsvaret, Forsvarsmateriell, Forsvarsbygg og Forsvarets forskningsinstitutt ønsker å kommunisere åpent og troverdig om sitt bidrag til å nå Norges klimamål og veien til bærekraftig omstilling. 

– Ved å følge Grønnvaskingsplakatens ti prinsipper vil vi jobbe for å unngå grønnvaskingsfellene og sikre at det vi kommuniserer er i tråd med våre ambisjoner. Vi håper også at vi med vår kommunikasjon kan skape økt engasjementet rundt vårt klima- og miljøarbeid, skriver Forsvaret i en pressemelding og avslutter:

– Ved å bli en del av nettverket av virksomheter som har signert Grønnvaskingsplakaten vil vi tilegne oss kunnskap og sammen dele erfaringer knyttet til bærekraftskommunikasjon. Vi ser fram til å bli en del av dette nettverket.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS