Zynk sin nye ledertrio – fra venstre; Kristian Sarastuen, leder samfunnsavdelingen, Guri Størvold, daglig leder og Johan Wilskow, leder selskapskommunikasjonsavdelingen.
Zynk sin nye ledertrio – fra venstre; Kristian Sarastuen, leder samfunnsavdelingen, Guri Størvold, daglig leder og Johan Wilskow, leder selskapskommunikasjonsavdelingen.

24 prosent av omsetningen til Zynk forsvant i 2023

Omstillingsår sier sjefen selv. Inntektene stuper for andre år på rad. 

Publisert Sist oppdatert

- Vi visste at 2023 ville bli et omstillingsår for Zynk. I begynnelsen av året sluttet to av selskapets erfarne partnere. Dette gjorde at første halvår ble svakere enn vanlig, sier Zynk-sjef Guri Størvold i en pressemelding.

Byrået endte med en byråinntekt på 38,2 millioner kroner i fjor. Det er 11,3 millioner kroner svakere enn året før.

Omsetningen stoppet på 42,5 millioner kroner. 24 prosent svakere enn året før, da de hadde 56,1 millioner kroner i inntekt. 

De satt igjen med 7,8 millioner kroner i driftsresultat. Også dette er en nedgang fra 2022, da de hadde 12 millioner kroner i driftsresultat. 

Dette er andre året på rad der omsetning og resultat i Zynk stuper. 

I 2021 omsatte byrået for 56 millioner kroner og satt igjen med 21 millioner kroner i driftsresultat. 

Størvold sier at selv om de mistet to viktige personer første halvår, fikk de på plass tre nye partnere i løpet av året, noe som gjorde andre halvår betydelig bedre. 

I forrige uke ble det og kjent at Marte Ramuz Eriksen forlater byrået for å bli ny sjef i WergelandApenes. Nå har byrået en ny ledertrio på plass. 

Kristian Sarastuen, tidligere sjef for BCW Norge, leder samfunnsavdelingen i Zynk og Johan Wilskow fra Hill+Knowlton, leder selskapskommunikasjonsavdelingen, i tillegg til Størvold selv.

– Vi har nå et sterkt seniorlag, som er godt rustet for å gi råd til ledere og styrer, sier hun. 

Hun sier at strategien som ble lagt i fjor vår, har vist seg å fungere. Enkelt sagt skal Zynk hjelpe ledere med å skape positiv endring i samfunnet og i organisasjonen de leder.

– Vi har spisset oss som problemløsere og strategiske rådgivere som bruker kommunikasjonsverktøy for å nå forretningsmessige mål. Vi ser at dette er en god posisjon i markedet. Farten tok seg opp i andre halvår, og har vært enda bedre så langt i år. Vi opplever godt tilfang av nye prosjekter og kunder. Vi ser veldig lyst på fremtiden, sier Størvold i pressemeldingen.

Hun sier de særlig opplever stor etterspørsel etter prosjekter knyttet til klimaomstilling, energi og bærekraft.

Zynk var 14 ansatte i 2023, hvorav seks var partnere på slutten av året.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS