– Dette er veldig lavterskel og jeg håper flere virksomheter og bransjekolleger diskuterer dette og blir med, sier Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen.
– Dette er veldig lavterskel og jeg håper flere virksomheter og bransjekolleger diskuterer dette og blir med, sier Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen.

Trigger-ansatte får jobbe frivillig med Oslo Pride i arbeidstiden: – Håper at dette blir en ny tradisjon

Halvparten av de ansatte i Trigger skal jobbe frivillig for Oslo Pride.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vet ikke om det er vanskeligere å få frivillige til å jobbe i år, men vi vet at Oslo Pride alltid har et behov for frivillige for å gjennomføre, sier Trigger-sjef Bente Kvam Kristoffersen til KOM24.

Byrået i Torggata gir alle ansatte mulighet til å jobbe frivillig i arbeidstiden.

– I tillegg til et behov for frivillig arbeid har det også slått oss at flere kanskje føler på en redsel i år – og det er bakgrunnen for at vi fikk denne ideen, forklarer Kristoffersen.

Trigger dekker et skift

Trigger kompenserer en vakt per ansatt.

– For at dette ikke skal gå utover kundene våre, har vi begrenset tilbudet til et skift i arbeidstiden. Alt utover dette må gjøres på egen hånd.

Meldingen om Pride-dugnaden ble sendt ut midtveis i forrige uke. Så langt har halvparten av de ansatte i byrået meldt seg på en vakt for å jobbe frivillig.

– For å holde oversikten har vi satt opp et skjema der de ansatte informerer om når de ønsker å jobbe frivillig.

Oslo Pride strekker seg fra 23. juni til 1. juli, og selve paraden arrangeres lørdag 1. juli.

Pinkwashing

Trigger-sjefen har selv satt seg opp på en kveldsvakt i slutten av juni.

– Da er vi faktisk ganske mange fra Trigger, så det blir også en fin teambuilding å gjøre sammen. Hvert år hører vi om virksomheter som kritiseres for at de kun skifter logo eller Pride-pynter i forkant, men vi vet at dette arbeidet må gjøres året rundt og derfor føles det godt å gjøre noe så konkret som vi gjør i år.

Kristoffersen gleder seg til kveldsvakten 28. juni, og vet foreløpig ikke hva slags oppgaver hun blir satt til.

– Det aner jeg ikke, men jeg møter opp og hjelper til der det trengs. Jeg gleder meg skikkelig til å se hvordan Pride jobber fra baksiden og ser fram til å møte interessante nye mennesker.

Lavterskel

I Trigger har de over lengre tid hatt en egen mangfoldsgruppe.

– Og de er selvfølgelig sterkt engasjert i dette. Terroren i fjor berørte mange hos oss og flere følte på frykt. Vi hadde også noen som ble sykemeldt i etterkant av hendelsen, og det gjorde store inntrykk blant oss. Det er forferdelig å se at mange av disse følelsene virvler opp igjen i år, og derfor er det enda viktigere at vi stiller opp og gjør det mulig å ta del i dette.

Kristoffersen håper flere slenger seg med på dugnaden.

– Dette er veldig lavterskel og jeg håper flere virksomheter og bransjekolleger diskuterer dette og blir med. I Trigger skal vi ta en evaluering i etterkant, og jeg håper at dette blir en ny tradisjon hos oss.

Powered by Labrador CMS