TRY og UiB har samarbeidet om å lage Norges første KI-studieveileder.
TRY og UiB har samarbeidet om å lage Norges første KI-studieveileder.

TRY har laget Norges første KI-studieveileder for UiB

Skal gjøre studievalget enklere og mer tilpasset den enkeltes interesser og ambisjoner.

Publisert

– Dette er et steg fremover i måten vi veileder potensielle studenter på. Ved å kombinere TRYs teknologiutvikling og kommunikasjon med Universitetet i Bergens brede spekter av utdanninger, kan vi tilby en mer personlig og nøyaktig studieveiledning, sier kundeansvarlig i TRY, Trine Stang Hox i en pressemelding.

Utdanningstesten skal være enkel å bruke. 

Potensielle studenter besvarer spørsmål gjennom et interaktivt grensesnitt, med muligheten for å velge mellom forhåndsdefinerte svaralternativer eller å skrive inn egne svar i fritekst. 

Jo mer detaljert informasjon brukerne gir, desto bedre kan KI-en tilpasse forslag til relevante studieprogrammer ved UiB.

Med 19 600 studenter og 4 200 ansatte fordelt på sju fakulteter, tilbyr universitetet et bredt utvalg av studieprogrammer innen de fleste fagområder.

– Vi er svært entusiastiske over å kunne tilby en KI-drevet utdanningstest til alle som skal ta et studievalg, sier Maren Bjotveit, rådgiver ved UiB.

Det understrekes i pressemeldingen at ikke gir en endelig fasit, men heller en pekepinn på hvilke studiemuligheter som kan være av interesse. 

Resultatene er private, og det er opp til brukeren å dele dem med andre. 

UiB har ingen tilgang til individuelle testresultater.

– UiB har sterke tradisjoner for å sette kunnskap i bruk gjennom nye teknologiske løsninger og det er ekstra gøy at vi er de første i Norge som nå lanserer en KI-drevet utdanningstest, avslutter Bjotveit.

Powered by Labrador CMS