Intern Nordea e-post lekket: Skal ikke bruke ordet krig

Bankens eksperter skal ikke bruke ordet krig, kommer fram i en e-post: – Menneskelig feil, sier Leder av Group Brand, Communication and Marketing.

Publisert

Nordeas eksperter har fått beskjed om å ikke bruke ordet «krig» om krigen i Ukraina når de omtaler dette eksternt, skriver danske Børsen, som siteres av E24.

– Nordea har ingen regler for hvilke ord talspersoner kan bruke om krigen i Ukraina. Allerede på fredag i forrige uke kommuniserte vi at vi fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina. E-posten var en menneskelig feil og skulle aldri blitt delt, sier kommunikasjonsdirektør i Nordea til E24, som avviser at de har regler for hvilke ord talspersoner kan bruke om invasjonen av Ukraina.

Fargekoder

I e-posten, som er sendt fra en kommunikasjonssjef i Nordea, går det fram ulike retningslinjer om hva som er tillatt.

Ordet «krig» og bilder av det ukrainske eller russiske flagget ikke er tillatt, er skrevet i rød skrift.

«Invasjon av Ukraina» er skrevet i gul og skal kun brukes om nødvendig.

Akseptert språkbruk er skrevet i grønn skrift, og det inkluderer «Ukraina-krisen», «det som skjer i Ukraina» eller «situasjonen i Ukraina», ifølge E24.

– Vi er lei oss for e-posten, som er en menneskelig feil og ikke uttrykker Nordeas syn, sier Leder av Group Brand, Communication and Marketing, Ulrika Romantschuk til E24.

Powered by Labrador CMS