Kreab og TRY Råds «Norgesdesk». Fra v.: Birger Lausund, Sigurd Grytten (bak), Oda Sletnes, Sebastian Remøy, Martin Wilberg, Maud Bergsjø og Bård Hammervold.
Kreab og TRY Råds «Norgesdesk». Fra v.: Birger Lausund, Sigurd Grytten (bak), Oda Sletnes, Sebastian Remøy, Martin Wilberg, Maud Bergsjø og Bård Hammervold.

TRY og Kreab styrker samarbeidet 

Sammen med TRY Råd etablerer Kreab Brussel en «Norgesdesk» i Brussel. 

Publisert

– Norsk næringsliv påvirkes av beslutninger som tas i EU i mye større grad enn det de fleste vet, men det er blitt mer krevende å navigere blant alle de nye reglene og følge med på politikken som diskuteres i Brussel. Nå satser vi for fullt på et norskspråklig rådgivningsmiljø både i Norge og Brussel, for å kunne gi norske bedrifter gode råd i store og små EU- og EØS-saker som kan gi direkte utslag på bunnlinjen, sier Bård Hammervold, seniorrådgiver i TRY Råd i en pressemelding.

Sammen med TRY Råd etablerer Kreab Brussel en «Norgesdesk» i Brussel. 

Den nye satsingen markerer en styrking av Kreabs kontor i Oslo og en oppgradering av Kreabs tilstedeværelse i Brussel. 

Kreab har hatt kontor i EU-hovedstaden siden 1992, og har per i dag fem norsktalende eksperter på EU og EØS. 

I Norge kommer partner og styreleder i TRY Råd, Sigurd Grytten til å lede den norske delen av EU-satsingen.

– Norske bedrifter søker gjerne informasjon om hva som rører seg I EU og hvordan det kan påvirke dem. Å se hva som er relevant for Norge krever også en forståelse av EØS-avtalen og god kunnskap om norsk nærings- og samfunnsliv, Grytten i pressemeldingen.

Det felles norske rådgivningsmiljøet har vært operativt siden august, med faste møter mellom Oslo og Brussel for å diskutere de viktigste utviklingstrekkene i EU og prosjekter på tvers. 

Fredag 24. november ble oppstarten av det nye rådgivningsmiljøet markert ved at Kreab Brussel og TRY Råd inviterte det norske Brussel-miljøet til lunsjmøte for å diskutere norske forventninger i forbindelse med det Europaparlamentets valget i 2024 og hva man kan vente seg fra den norske EØS-utredningen.

Seniorrådgiver hos Kreab Brussel, Oda Helen Sletnes, som tidligere både har vært Norges EU-ambassadør i to omganger og president for EFTAs Overvåkingsorgan har lang erfaring fra arbeidet med EU og EØS, sier i pressemeldingen at samarbeidet med Try Råd underbygger Kreabs visjon om «global kunnskap, lokal innsikt».

– Jeg ser fram til at KREAB Brussel får en enda bedre forankring i Norge gjennom samarbeidet med TRY Råd. Det er et veldig godt utgangspunkt for å bistå norsk næringsliv i krevende tider.

Powered by Labrador CMS