Henrik Pettersen Sunde

Henrik Pettersen Sunde går fra Nucleus til Høyre

Høyre ansetter PR-talent med åpne kundelister

Publisert Sist oppdatert

– Det er utrolig stas å bli en del av norsk politikks soleklart beste kommunikasjonsmiljø. Høyre er offensive og innovative i måten de kommuniserer med velgerne på, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med både politikerne, rådgiverne og hele organisasjonen, sier Sunde i en pressemelding fra Høyre.

Han skal jobbe med utadrettet kommunikasjon og pressearbeid på tvers av alle politikkområder, men fokusere primært på energi- og miljø, næringspolitikk og samferdsel.

Særlig det siste er et felt han kjenner godt. Fra januar 2020 til januar 2022 var Sunde ansvarlig for kommunikasjon og samfunnskontakt i interesseorganisasjonen Ung i Trafikken. Der jobbet han mye med pressearbeid og innsalg. Han opptrådte også selv i mediene, blant annet som debattant i NRKs Dagsnytt 18 ved flere anledninger.

Det siste året har han vært rådgiver i kommunikasjonsbyrået Nucleus. Der har han jobbet med pressearbeid og myndighetskontakt for nasjonale og internasjonale kunder.

– Det har vært en fin og lærerik tid, med spennende kunder og ikke minst fine folk. I Nucleus fokuseres det mye på verdien av tillit, så det tar jeg med meg inn i stortingsgruppen. I tillegg kommer jeg til politikken med full åpenhet om alle kundeforhold. Det er jo ikke alle fra konsulent- og kommunikasjonsbransjen som gjør det, smiler Sunde.

Sunde er sunnmøring og oppvokst i Ålesund. Han fullfører for tiden en mastergrad i politisk kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Fra før har han en bachelor i kommunikasjonsledelse fra Handelshøyskolen BI i Bergen.

Han har vært aktiv i Høyre på frivillig basis i flere år, og vært styremedlem både i bydelsforeningen Årstad Høyre i Bergen og senere Grünerløkka Høyre i Oslo.

– Det hadde ikke vært mulig for meg å jobbe for noe annet parti. Jeg tror det er helt nødvendig å ha et oppriktig engasjement for Høyres verdier og samfunnssyn for å lykkes i denne jobben.

Utenfor jobb dyrker han en noe uvanlig hobby. Som KOM24 tidligere har omtalt er Sunde nemlig dommer på nest høyeste nivå i norsk fotball. I studietiden jobbet han også med presseinnsalg, sosiale medier og innholdsproduksjon til nettsidene for Norges Fotballforbund avdeling Hordaland.

Allerede 2. januar begynner han i Høyre, som det foreløpige siste tilskuddet til partiets kommunikasjonsapparat. For kort tid siden hentet Høyre også den tidligere NRK-journalisten Trude Bakke (40) fra Helsedepartementet.

– Henrik imponerte oss gjennom rekrutteringsprosessen. Han har skjønt hva som gjør det å jobbe med kommunikasjon i et politisk parti, så mye morsommere enn andre kommunikasjonsjobber. Han har solid erfaring fra å jobbe opp mot pressen, gode resultater å vise til og en svært relevant utdannelse. Han virker sulten og kommer inn med pågangsmot, nye ideer og kanskje også bedre løsninger, sier Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen.

Powered by Labrador CMS