Marthe Kindervaag er ny Content manager i Easee: – Vi skal skape innhold og finne de gode historiene om våre produkter, arbeidskultur og miljø.
Marthe Kindervaag er ny Content manager i Easee: – Vi skal skape innhold og finne de gode historiene om våre produkter, arbeidskultur og miljø.

Marthe Kindervaag går fra NRK til Easee

Hadde en ambivalent følelse å forlate journalistikken til fordel for ladeselskapet.

Publisert

Marthe Kindervaag begynte journalist karrieren i NRK Rogaland tilbake i 2011. Deretter gikk hun over til TV Vest før hun i fjor var tilbake i NRK igjen. Nå har hun funnet veien til Easee i Sandnes.

– Det føles fantastisk å bli en del av et selskap med så enormt fokus på arbeidskultur, folk og miljø, sier Kindervaag til KOM24.

15. august gikk hun inn i rollen som Content manager i Easee. Og hun legger ikke skjul på at overgangen har vært stor, fra livet som journalist i NRK og lokal TV med bestemt rutiner.

– En stor forskjell er selvfølgelig arbeidsoppgavene, og det at man som journalist kommer til et bestemt klokkeslett og har visse rutiner og strukturer i de ulike redaksjonene. Men i Easee styrer jeg egen hverdag helt selv – og det er en stor kontrast. Dette er en ung bedrift og det påvirker også arbeidskulturen som er veldig spennende, ambisiøs og lærerik.

– Men selv om jeg ikke jobber som journalist lengre, skal jeg fortsatt skape innhold, drive med historiefortelling og intervjue.

– Ble for heftig

Kindervaag var sju år i TV Vest og hadde allerede bestemt seg for at det var på tide med nye utfordringer, før hun begynte hos NRK.

– Det er begrenset med den type mediejobber jeg kunne tenke meg i Rogaland, og jeg tenkte at jeg burde utvide horisonten for å ha flere bein å stå på.

Derfor melde hun seg opp for å studere markedsføring. Planen var å jobbe 50 prosent samtidig som hun studerte.

– Men så begynte jeg i et års vikariat i NRK, og da var jeg allerede meldt opp. Jeg prøvde en stund å sjonglere det å være student, fulltidsansatt, tobarnsmamma og samboer. Men det ble for heftig og det gikk ikke rundt med NRK-turnusen.

Og som rogalending sier hun det er vanskelig å ikke ha hørt om Easee.

– Særlig hvis man jobber i media i Rogaland skal det godt gjøres å ikke vite hvem de er, hva de står for og hva de så langt har fått til. Jeg har fulgt med siden oppstarten i 2018 og synes de har hatt en spennende reise.

Bedre rustet med god kultur

Likevel hadde hun en litt ambivalent følelse å takke ja til Easee.

– Jeg har alltid jobbet som reporter og programleder fordi det alltid har vært drømmejobben. Og jeg har egentlig aldri sett for meg noe annet, så derfor var jeg veldig spent på hvordan dette kom til å bli. Men jeg kan ikke si annet enn at tiden i Easee har vært fantastisk, spennende og lærerik.

I Easee skal Kindervaag lede content-teamet som sitter spredt i flere land.

– Det er viktig å skape et fellesskap på tvers av alle landene vi er til stede i. Derfor jobber vi med å samle teamet i en intern redaksjon, som kan dele innhold. Vi skal skape innhold og finne de gode historiene om våre produkter, arbeidskultur og miljø.

Hun lar seg imponere av kulturen i selskapet.

– Det er merkbart at det ikke bare er fremtidens strømnett de skal forme. Det er stort fokus på folk og arbeidsmiljø. «People first» er noe som ofte gjentas og man merker det på alle som jobber her. Og skulle selskapet møte på utfordringer i fremtiden – tror jeg denne kulturen kan gjøre at man er bedre rustet til å stå i det.

Powered by Labrador CMS