Kjetil Bjørnsrud (f.v), reagerer på Dag Erik Kongslies (midten) kommentar om at kommunikasjonsfolk stikker kjepper i hjulene for journalister. Førsteskolelektor i retorikk ved Høyskolen i Kristiania (t.h), Kjell Terje Ringdal kan forstå Kongslies uttalelse.

Reagerer på kommunikasjonssjefens dørstopper-kommentar

– Det er trist og underlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«Det er litt trist og underlig å se at en tidligere journalist mener at jobben hans er å stikke kjepper i hjulene for journalister», skriver kommunikasjonssjef i Vann og avløpsetaten i Oslo kommune, Kjetil Bjørnsrud.

Kommentaren har blitt postet i et innlegg på Facebook, i forbindelse med KOM24s artikkel om at Dag Erik Kongslie har fått ny jobb som kommunikasjonssjef i Compass Group Norge AS.

– Kan forstå uttalelsen

Bjørnsrud reagerer på følgende uttalelse fra Kongslie, om at kommunikasjonsfolk stikker kjepper i hjulene for journalister:

«Er man forberedt, og klarer å stille gode spørsmål på bakgrunn av dette, kan man få mer spennende svar. Journalister vil jo grave for å komme til bunns i en sak, kommunikasjonsfolk er de som setter kjepper i hjulene for dem, sier Kongslie humoristisk».

Førsteskolelektor i retorikk ved Høyskolen i Kristiania, Kjell Terje Ringdal, er enig i at journalistikk og kommunikasjon er to ulike fagområder.

– Tidligere var det vanlig at journalister ble ansatt som kommunikasjonsfolk, basert på en tro om at de kunne mediene. Jeg er enig i at journalistikk og kommunikasjon er to ulike fagområder. En god kommunikatør har også god forståelse for hva journalistikk innebærer, og forstår samfunn og politikk. Men jeg kan forstå uttalelsen, fordi kommunikasjonsfolk kan ha et behov for å få kontroll på en krisesituasjon, og da er det ofte ønskelig å holde mediene unna, inntil man har kontroll over situasjonen igjen. I slike situasjoner kan det føles som om kommunikasjonsfolk stikker kjepper i hjulene for journalister. Jeg er sikker på at han Kongslie har opplevd begge sider, sier han.

– En utdatert debatt

Samtidig mener Ringdal at dette er en debatt som begynner å bli svært utdatert.

– Vi har egentlig kommet videre.

Til KOM24 utdyper Bjørnsrud hva han mener.

– Det er viktig at det er åpenhet og innsyn i forvaltningen, og det er mulig det er annerledes i privat sektor. Jeg er enig med Ringdal at det tidligere var vanlig å ansette journalister i kommunikasjonsfaglig stillinger. Selv om Kongslie har kommet med uttalelsen humoristisk, bygger den opp og forsterker gamle fordommer mot kommunikasjsjonsfaget, sier Bjørnsrud.

Kongslie på sin side sier at det som ble sagt, ble sagt med et glimt i øyet.

– Jeg har svart Bjørnsrud i kommentarfeltet på Facebook og kommer ikke til å bidra med flere uttalelser rundt dette, ettersom jeg er enig med Ringdal i at dette er en utdatert debatt.

Powered by Labrador CMS