Slik klarte Daniel å tjene 50 000 kroner på en uke på TikTok ved å skrive ut kvitteringer

Har hatt over en million unike brukere innom på litt over en uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

To billige printere til 500 kroner og noen timers egeninnsats var det som skulle til for at Daniel Christensen fra Trondheim klarte å sikre seg over en million seere og 50 000 kroner i inntekter på bare noen dager på TikTok.

Tror du meg ikke?

Da må du lese videre.

Tok av

– Ideen startet på jobb egentlig, forteller Daniel Christensen til KOM24.

Han jobber til daglig med IT i Telenor.

– Det første jeg tenkte å bruke printere til var et meldingssystem mellom meg og andre ansatte på en morsom måte, sier han.

Han fant og ut at han ville lage en kode for å teste det på TikTok. Deretter la han ut en video om at han skulle liveprinte ut navnene til folk som sendte inn.

Deretter tok det av.

På den første livesendingen 13. januar satt det 4500 mennesker og fulgte med livesendingen av kvitteringsskriveren.

@bobtheshoplifter Dettte er i allefall unikt content 😳 Sjekk ut liven! #fyp #norge ♬ original sound - Daniel

Han har to printere. En som er gratis som alle kan bruke og en som du kan betale med coins og snike i køen.

Han innrømmer at han er overrasket over responsen sin.

– Jeg ble ganske sjokkert. Men jeg tror at det viser at folk kjeder seg litt. Det er nok mange som sitter inne nå og ikke har mye å gjøre. Det var mange skreiv at dette var det beste som har skjedd i dagen sin, forteller han.

Christensen, eller @bobtheshoplifter, som han kaller seg på TikTok har hatt en konto i vel ett år der han har lastet opp videoer rundt datasikkerhet og der han har fortalt om bedrifter som han har hacket.

Over 100 000 følgere

For han er en såkalt white hacker og har tidligere snakket om hvordan han finner feil på nettsider og rapporterer dem inn. Blant annet har både Vipps og Skattetatens nettsider hatt besøk av Christensen på jakt etter feil.

@bobtheshoplifter Holy quack, thanks alot!!! You guys donated a grand!!! #fyp ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Deretter lager han ofte TikTok-videoer av det.

Kontoen hadde vokst til en anselig størrelse med sine 23 000 følgere, men etter at han begynte å skrive ut kvitteringer har han nå passert 101 000 følgere. Han forteller at han tjener rundt 1000 dollar per livesending. KOM24 har sett dokumentasjon av inntektene han har hatt.

Totalt har over en million unike brukere vært innom streamen hans de siste ukene, noe som han sier har gjort han til den største streameren i Skandinavia.

Christensen har ingen formell utdanning og er helt selvlært. Han sier han ikke har noen konkret strategi med sin bruk av sosiale medier.

Nye planer

– Litt av strategien er å laste opp ting som catcher øyet og tar fokuset de første to-tre sekundene. Du trenger det fokuset før folk sveiper videre, sier han.

Men tiden for liveprinting er snart over. Han sier han skal ha en sending fredag kveld, men deretter skal han finne på nye ting.

Han tror ikke han blir stor nok på strømming til å kunne slutte i jobben sin, men han har en drøm.

– En ting jeg vil gjøre i fremtida er å holde foredrag om sikkerhet og utdanning. Jeg er en pentester uten formell utdanning, jeg er helt selvlært. Det er noe mange ser ut til å like å høre om, sier han.

Powered by Labrador CMS