Hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge, Kenneth Pettersen. Administrerende direktør i Telenor Norge, Birgitte Engebretsen. Roald Orheim, informasjonssjef i Telenor Norge.

Telenor nedbemanner over 100 ansatte: – Usaklig 

Telenors endringer fører til masseoppsigelser. Kommunikasjonsavdelingen rammes ikke, opplyser selskapet.

Publisert

– Omgivelsene våre er i stor endring, digitaliseringen skyter fart og åpner for nye muligheter. For å møte kundenes behov må vi digitalisere og utforske nye arbeidsmåter, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Birgitte Engebretsen, i en pressemelding.

De nye endringene som innføres fra 1. mai, fører til organisasjonsendringer, bortfall av roller og bortfall av manuelle arbeidsoppgaver. I tillegg vil Telenor gjennomføre en betydelig reduksjon i antall vikarer og konsulenter.

– Usaklig 

Hovedtillitsvalgt for EL og IT i Telenor Norge, Kenneth Pettersen reagerer på nyheten. 

– EL og IT i Telenor Norge hevder at det er usaklig av den stort sett statseide bedriften å sparke faste ansatte når man har så mange innleide i selskapet. Kostnadskuttene burde heller starte opp med å rydde i disse forholdene i de divisjonene som har flest innleide, sier han i en pressemelding. 

Videre hevder fagforeningen at Telenor Norge AS ikke har synliggjort den driftsmessige risikoen for tap av kunder og inntekt samt bekymring om at bedriften for raskt tar ut synergier etter en omorganisering. 

Pettersen er bekymret over bedriftens ensidige søkelys på kostnadskutt som eneste virkemiddel for effektivisering. Fokuset er at kostnadskutt i denne sammenhengen betyr færre årsverk og nedbemanninger istedenfor å benytte og oppgradere kompetansen man har i egen bedrift til å avskaffe en høy grad av innleide. 

Rammes kommunikasjonsavdelingen? 

Informasjonssjefen i Telenor informerer KOM24 om at Telenors organisatoriske endringer omfatter tre divisjoner. 

– Kommunikasjonsavdelingen er ikke en av disse divisjonene, og følgelig ikke omfattet av denne omorganiseringen, sier Roald Orheim. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS