Sesongkortsalget i Skien er i gang. Det har vekket oppmerksomhet over hele landet.

Odds «gørrkjedelige» sesongkortvideo går viralt

Videoen der det meste er feil er blitt svært populær.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Den tok litt mer av enn jeg hadde sett for meg.

Det innrømmer Åmund Røed Røsholt, SoMe, web og billettansvarlig hos Odds Ballklubb overfor KOM24.

Videoen der en svært lite entusiastisk Odd-trener, Pål Arne Johansen, og kjent som Paco, prøver å oppfordre telemarkinger til å kjøpe sesongkort har vekket stor oppmerksomhet og flere parodier er allerede laget.

Det meste er feil med videoen. Vinkelen er hårreisende, engasjementet til treneren er fraværende og smykket til treneren er blitt en snakkis.

– Vi har laget malen på sesongkortvideoer nå, sier Røsholt og ler.

Odd er i Spania på treningsleir og det er der Paco har spilt inn videoen.

– Det er første taket hans og han visste godt hva han skulle si. Men han sitter der nede i en boble og får forespørselen og ble nok tatt litt på senga. Jeg sa han måtte kjappe seg litt og. Jeg tror ikke han tenkte over at det skulle bli så mye fuzz rundt det, sier Røsholt.

Han sier de ville gjøre noe som var litt annerledes og sier han skjønte det var noe spesielt de hadde fått i retur og han hadde forventet noen reaksjoner.

– Når jeg redigerte videoen tenkte jeg at jeg håper dette går bra. Men at det skulle komme en helt vilt masse parodier, det hadde jeg ikke sett for meg, sier han.

Normalt sett får Odd mellom 1000 og 5000 visninger på en video på Twitter. I skrivende stund har sesongkortvideoen rundt 60 000 visninger. Odds egen svarvideo har og rundt 30 000 visninger.

– Jeg tror hele Norge vet vi har startet sesongkortsalget nå. Å nå hele Telemark var målet, men at vi fikk med hele Norge er greit det, sier han og humrer.

Men om det får noe utslag på sesongkortsalget er han litt mer usikker på.

– Om noen deler denne videoen i Trondheim tror jeg ikke vi får flere til å kjøpe sesongkort derfra. Men vi har fått masse klikk på sesongkortsiden og salget økte jo litt når videoen begynte å gå viralt, flere ble obs på dette. Det er bra, sier han.

Målet er å få solgt minst 1500 sesongkort på privatmarkedet i år.

Åmund Røed Røsholt, SoMe, web og billettansvarlig hos Odds Ballklubb

Men i tillegg til det håper han på at Odd skal kunne tjene penger på en helt ny nisje etter torsdagens video gikk viralt. Halssmykker!

– Vi er litt keene på å selge noen halskjeder i Falkum sport. Det må vi begynne å selge, om vi får til. Vi snakket om det alt, at vi skal kjøre på med sånne kjeder. Men vi får se om får tak i noen, sier han.

Til sammenligning har Köln i tysk Bundesliga solgt tusenvis av sixpencer etter at de fikk ny trener i Steffen Baumgart.

Men hva synes egentlig treneren til Odd om oppstyret?

– Jeg tror han synes det er gøy. Han har skjønt at det har tatt av og jeg tror han tar det med et smil om munnen. Men jeg tror ikke han var forberedt på oppmerksomheten, sier Røsholt.

Røsholt er alene om å jobbe med sosiale medier i Odd, men sier han fikk hjelp av gode medhjelpere da han skulle lage oppfølger-videoen på Pacos originalfilm.

Begge filmene er bare publisert på Twitter.

– Vi legger ut forskjellige ting på de forskjellige plattformene. Vi prøver å lytte til fansen og se hva vil de se mere av. Blant annet vil vi få spillerne til å utfolde seg mer i SoMe og gi folk et innblikk bak kulissene med eksklusive intervju med spillere og trenere som mediene ikke får tak i, sier han.

Facebook, Instagram og Twitter er de viktigste kanalene de bruker, i tillegg kommer nyhetsbrev. Røsholt forteller at de og har prøvd seg litt på TikTok.

– Der er den yngre garden, men det tar tid alt sammen. Når man er en person er det ikke lett å følge opp alt, da må man ta de tingene man behersker først, sier han.

Røseth sier de liker å ha litt humor, selv om mange mener de er Norges kjedeligste klubb.

– Vi liker å spille på det med glimt i øyet, humor og det å erte hverandre. Det er en hårfin balanse, men å drive og herje med hverandre er bra. Folk har sagt at Odd er litt kjedelige den siste tida, da passet dette godt med dette. Det er gøy å spille på det, sier han.

Powered by Labrador CMS