Else Britt mener hun stadig vekk tryner på jobb. – I forrige uke ble en viktig akademiker sitert som student. Internt hos oss er det nesten verdens undergang, og meget respektløst.
Else Britt mener hun stadig vekk tryner på jobb. – I forrige uke ble en viktig akademiker sitert som student. Internt hos oss er det nesten verdens undergang, og meget respektløst.

#Sommerpraten

Gjørme, lommetyver, fellesdusj og Tuborg ølkasser var med på å forme Else Britt som menneske

Else Britt Ervik forteller om tabber og om hva som formet henne som menneske i dagens sommerprat.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi blant annet høre hva deres beste sommerminne er, hvilken bransjeperson de mener man bør følge med på, og hvilke råd de vil gi til unge mennesker som ønsker å lykkes i bransjen.

I dag er det Else Britt Ervik, kommunikasjonsrådgiver ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), som svarer i Sommerpraten.

– Har du pass?

– Ja! Hele familien har pass som vi ikke får bruk for i sommer.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg skal rydde hele huset, inkludert skuffene. Klippe noen trær og busker på hytta. Male litt, støvsuge bilen. Klippe håret. Alt man ikke får tid til ellers Håper også å få en tur til Oslo for å se på to nye bygninger med utskjelt arkitektur. Prøv å gjett hvilke!

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Ingen plass er finere enn Sunnmøre når det først er fint vær! Fra nabolagets badeplass Volsdalsberga har jeg topp sommerminner. Rett fra skolen og bade som barn, flotte fester i tenårene, og som voksen møter man alltid kjente å prate med. Jeg elsker å ha ferie hjemme.

Forresten, tilleggsminne: Roskilde 1998 med Tori Amos og Ash var en stor opplevelse i den store verden! 18 år og ikke fullt så hjemmekjær som nå. Gjørme, lommetyver, fellesdusj og Tuborg ølkasser var med på å forme meg som menneske. Det var veldig spennende med alt som var dansk, og at man kunne pante nesten alt søppel inne på festivalområdet. Den trenden har aldri kommet til Norge.

– Uten å nevne noe fra egen arbeidsplass, hvilken kampanje har imponert deg så langt i år?

– Husbanken sin kampanje for å få folk til å flytte til Nord-Norge. Det var en fin kampanje med viktig budskap, og bra effekt med kjappe ord og bilder. Det ble nesten fristende å flytte til Bodø: D

– Nevn en bransjeperson å se opp for i framtiden

– Jeg er kanskje seint ute, men har nylig fått øynene opp for Fredrik Fornes på LinkedIn. Han minner oss kommunikatører på noen viktige verdier for vår egen del og målet med jobben vi skal gjøre.

– Når tryna du sist på jobb?

– Stadig vekk det! I forrige uke ble en viktig akademiker sitert som student. Internt hos oss er det nesten verdens undergang, og meget respektløst.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Bestilte kaker for å feire nye øverste leder på et arrangement. Det var et langbord fullt med kjempestore kaker, og på alle kakene var navnet stavet feil. Presse, kollegaer, studenter og inviterte gjester var til stede og fikk det med seg!

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Prøv å ikke rekke over for mye. Finn et område som du ønsker å gjøre bra og ha fokus på det. Da har du et konkret og godt resultat å vise til om kort tid Kommunikasjonsyrket kan inneholde MYE.

Powered by Labrador CMS