Høyre krever svar fra Støre om justisminister Emilie Enger Mehls TikTok-bruk
Høyre krever svar fra Støre om justisminister Emilie Enger Mehls TikTok-bruk

Støre må svare om Mehls TikTok-bruk

Høyre krever nå at statsminister Jonas Gahr Støre gir svar på om justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har hatt Tiktok på jobbtelefonen sin.

Publisert

– Kan statsministeren redegjøre for hvilke sikkerhetshensyn som hindrer finansministeren og justis- og beredskapsministeren fra å opplyse om de har hatt den kinesiske appen Tiktok installert på sine tjenestetelefoner? spør Høyre-representant Sveinung Stensland.

– Andre statsråder har svart på dette, men Mehl har ikke svart og begrunnet det med sikkerhetshensyn. Da vil vi ha avklart om det er sikkerhetshensyn i statsministerens øyne som taler for å ikke snakke om dette, sier Høyre-toppen til NRK.

Stensland viser til at TikTok-bruken er tatt opp med Mehl i form av åtte skriftlige spørsmål, i tillegg til i trontaledebatten og i spørretimen.

Dagbladet har i flere artikler omtalt justisministerens bruk av den kinesiske appen Tiktok. Flere ganger har avisen spurt om Mehl også har lastet ned appen på jobbtelefonen sin. I en epost til NRK skriver Justis- og beredskapsdepartementet at Mehl har besvart Stortinget og medienes spørsmål om dette temaet en rekke ganger.

–Det foreligger per nå skriftlige spørsmål til besvarelse fra Stortinget om tematikken, og statsråden ønsker å svare Stortinget først.

På spørsmål om hvilke sikkerhetshensyn som gjør at Mehl ikke kan svare Stortinget eller offentligheten om hun har hatt Tiktok installert på sin jobbtelefon, svarer statssekretær Kristoffer Thoner ved Statsministerens kontor at Stortinget vil, på vanlig måte, få svar på dette før de svarer mediene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS