Kimberly Larsen og Lasse Andresen er gründerne bak det nye selskapet IndyRIOT.
Kimberly Larsen og Lasse Andresen er gründerne bak det nye selskapet IndyRIOT.

Gründerduo sier de skal utkonkurrere Facebook

Tidligere skuespiller Kimberly Larsen har fått med seg milliardgründer Lasse Andresen på et selskap som skal sloss mot SoMe-gigantene, skriver Shifter.

Publisert

TimetoRIOT-gründer og tidligere skuespiller Kimberly Larsen har sammen med ForgeRock-gründer Lasse Andresen har gått sammen for å skape en utfordrer til Facebook, melder Shifter fredag.

De to gründerne skal utvikle en plattform for å bygge nettsamfunn uavhengig av de store teknologigigantene, også kalt «communities». Selskapet har fått navnet IndyRIOT.

På plattformen har brukerne en egen verifisert profil som de kan bruke på tvers av ulike økosystemer som de måtte ønske å være medlem i, enten det er vin, idrett, musikk, media eller hva de er interessert i. Etter hvert skal de også kunne legge inn egne interesser, slik at de kan få forslag på nettsamfunn de kanskje kan ha interesse av å være med i.

Planen er at de på sikt skal bli et globalt nettverk av ulike interesse-foreninger, med tilhørende tjenester.

I Norge har selskapet foreløpig 14 ansatte, og pilotavtaler med flere prestisjekunder.

– Likhetsstrekket mellom kundene er at de har enorme volum i sine «communities» fra før, men Facebook eier det. Her kan de få all funksjonalitet derfra og mer enn det, men det er brukerne og de som eier dataene, sier Larsen til Shifter.

Larsen forteller til nettstedet at hun fremdeles også skal jobbe videre med TimetoRIOT, en plattformtjeneste som formidler oppdrag til frilansere i TV- og filmbransjen.

Powered by Labrador CMS