- Brukeropplevelsen til folk kommer ikke til å bli påvirket av de organisatoriske endringene, sier selskapet i en melding.
- Brukeropplevelsen til folk kommer ikke til å bli påvirket av de organisatoriske endringene, sier selskapet i en melding.

Meta legger ned salgskontoret i Norge

De ansatte i Meta Norge blir rammet av nedbemanningene i morselskapet, og det norske salgskontoret legges ned. Meta åpnet sitt norgeskontor i 2016.

Publisert Sist oppdatert

- Det er med et veldig tungt hjerte at vi må ta farvel med våre gode kollegaer i det norske salgsteamet. Jeg ønsker hver og en av dem det beste for fremtiden, og vil takke dem for alt det viktige arbeidet de har gjort for Meta. De har bidratt til å hjelpe norske annonsører til å lykkes og vokse gjennom årene. Jeg vil også takke alle våre norske klienter for partnerskapet over de siste årene. Vi skal sørge for at overgangen blir så sømløs som mulig, og vil ha fokus på at kundene våre får nødvendig støtte og oppfølging i denne perioden, sier Metas nordensjef Martin Ingemansson til KOM24.

Det norske salgskontoret har bistått de største kundene i Norge med annonsering på Metas plattformer Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp.

Meta Norge omsatte for 75 millioner kroner i 2021, og hadde et overskudd før skatt på 40 millioner.

- Brukeropplevelsen til folk kommer ikke til å bli påvirket av de organisatoriske endringene, sier selskapet i en melding.

Meta opplyser at de ikke vil forlate Norge helt, selv om selgerne forsvinner.

- Vi vil fortsatt ha norskspråklig bemanning i Norge, blant annet for å ivareta dialog med lokale organisasjoner, offentlige myndigheter og folkevalgte. Endringene kommer heller ikke til å påvirke vårt arbeid innenfor sikkerhet eller våre forutsetninger til å moderere innhold på norsk.

I november ble det kjent at Meta ville si opp 11 000 ansatte etter skuffende resultater. Veksten i inntektene har vært mindre enn antatt den siste tiden, og satsingen på Metaverse koster milliarder.

- Mange trodde oppgangen ville fortsette etter pandemien. Jeg også, så jeg bestemte at vi skulle øke investeringene. Dessverre gikk det ikke slik jeg forventet. Jeg tok feil, og jeg tar ansvar for det, sa Mark Zuckerberg i en bloggpost.

Metas sjef i Norge, Rune Paulseth, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Det er foreløpig ikke kjent om også de andre nordiske kontorene rammes.

KOM24 skrev først at Meta legger ned all virksomhet i Norge, det stemmer ikke. Det er salgskontoret som blir lagt ned.


Powered by Labrador CMS