Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Meta sparker 11 000 ansatte

– Jeg tok feil, og jeg tar ansvar for det.

Publisert Sist oppdatert

I en bloggpost som nettopp ble delt av Meta, varsler Mark Zuckerberg at selskapet vil si opp 13 prosent av de ansatte. Det utgjør 11 000 av totalt 87 000 som jobber i selskapet i dag.

Samtidig forlenges ansettelsesstoppen som ble innført tidligere i år til ut første kvartal i 2023.

Det er første gang Meta har måttet ty til masseoppsigelse av ansatte siden selskapet ble stiftet i 2004.

I meldingen beklager Zuckerberg til de berørte, og sier at han selv tar fullt ansvar for situasjonen som har oppstått. Han forklarer det med at økningen i inntekter selskapet opplevde under pandemien har stoppet opp, og at de må redusere kostnadene kraftig.

Han sier videre at den generelle økonomiske nedgangen, økt konkurranse og mindre tilgang på brukerdata (fra Apple) har bidratt til nedgangen.

– Mange trodde oppgangen ville fortsette etter pandemien. Jeg også, så jeg bestemte at vi skulle øke investeringene. Dessverre gikk det ikke slik jeg forventet, skriver Zuckerberg.

– Jeg tok feil, og jeg tar ansvar for det.

De som berøres av oppsigelsene i USA vil få lønn i 16 uker, og beholde noen av sine goder enda lenger. I andre land (som Norge) vil lokale lover gjelde. Alle berørte vil også få mulighet til å snakke med noen og delta på informasjonsmøter.

Alle deler av organisasjonen blir berørt av oppsigelsene. De som jobber med rekruttering vil rammes hardere enn andre, siden selskapet planlegger å ansette færre neste år.

Zuckerberg sier at de også jobber med å redusere kostnadene på andre områder. Blant annet vil de kvitte seg med eiendommer og redusere antall kontorplasser.

Meta-aksjen har falt mer enn 70 prosent hittil i år, og verdien på selskapet er redusert med over 7 000 milliarder kroner. Etter at meldingen om oppsigelser kom, steg aksjen igjen med mer enn fire prosent.

Powered by Labrador CMS