Tung børsdag i USA – Facebook-eier Meta med kjempefall

Facebook-eieren Meta hadde en aksjenedgang på 26,4 prosent på handelsdagen torsdag, og mistet over 200 milliarder dollar i markedsverdi.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fallet kommer etter at selskapet la fram en kvartalsrapport som viste økte kostnader, færre brukere og et vesentlig dårligere resultat enn samme periode i 2020.

Markedsverdien til Meta falt med det rundt 240 milliarder dollar, eller godt over 2.000 milliarder kroner, ifølge AP. Det tilsvarer omtrent en firedel av selskapets børsverdi før handelsdagen.

Meta dro med seg deler av sine kollegaer innen teknologi- og it-sektoren. Amazon var ned 7,8 prosent ved børsstengingen, og Spotify raste ned 16,8 prosent.

Investorene ned på bakken

– De skuffende inntektene til Meta og musikkstrømmetjenesten Spotify – som har rapportert et kvartalsvis tap og anslått lavere fortjeneste i den kommende inntjeningsperioden – har brakt investorene ned på bakken med et smell, mener analytiker Craig Erlam ved handelsplattformen OANDA.

Analytiker ved Briefing.com, Patrick O'Hare, mener Meta-stupet vitner om at bærekraften til selskapenes evne til å hente seg inn igjen etter tap burde tas med en klype salt.

Nedgang

Alle tre hovedindeksene i USA endte med nedgang torsdag. Nasdaq var ned 3,7 prosent, mens Dow Jones var ned 1,5 prosent og S&P 500 var ned 2,4 prosent.

Også det norske oljefondet kan ha blitt påvirket, skriver E24. Oljefondet eier aksjer i Meta, og kan ha et papirtap på 20 milliarder som følge av nedgangen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS