– Han er et sjeldent funn, en kreativ gladlaks og en kløpper på strategisk kommunikasjon, sier Footprint-sjef Øyvind Vederhus, om Simen Rudi som er ny rådgiver i byrået.

Footprint topper kommunikasjonslaget med «kreativ gladlaks»

Klimabyrået henter Simen Rudi fra Fremtind: – Et sjeldent funn.

Publisert Sist oppdatert

På nyåret ble det kjent at Johanne Kjuus gikk fra stillingen som bærekraftdirektør i Orkla Foods til senior rådgiver i Footprint, og nylig fulgte tidligere Oslo-byråd Rasmus Reinvang etter. Sist inn er Simen Rudi, som kommer fra rollen som kommunikasjonssjef i Fremtind.

– Simen er et sjeldent funn, en kreativ gladlaks og en kløpper på strategisk kommunikasjon, sier Footprint-sjef Øyvind Vederhus.

– Raskt ettertraktet

Etter at Footprint i fjor høst ble en del av Sopra Steria, har selskapet vokst raskt og teller nå 34 rådgivere. Disse jobber i skjæringspunktet bærekraftrådgiving, samfunns- og markedsposisjonering og leder- og organisasjonsstøtte til implementering av kundenes bærekraftstrategier.

Rudi har bakgrunn fra blant annet Forsvaret, Sparebank1 og Fremtind, har bred erfaring med markedsposisjonering, PR, topplederkommunikasjon og employer branding.

– I tillegg har han opparbeidet seg dyp forståelse for hva som kreves for å ta og forvalte lønnsomme, grønne markedsposisjoner, ikke minst gjennom prosjekter innenfor klimatilpasning og sirkulær økonomi i Fremtind. Han er genuint opptatt av å gjøre en forskjell for kundene våre, og kommer raskt til å bli en ettertraktet rådgiver for modige merkevarer.

Lykkes flere steder

Den nye rådgiveren gleder seg til å ta fatt på oppgavene i Footprint, og mener flere bedrifter og organisasjoner fortsatt snakker mye om ESG, men gjør for lite.

– Jeg tror mange lei av at selskaper snakker mye, men fortsatt gjør for lite. Verden styrer mot 2,8 graders oppvarming, milevis unna 1,5-gradersmålet. Nå begynner det å virkelig å haste med å omstille norsk samfunns- og næringsliv, sier Rudi.

Han mener de som går foran, har mye å vinne – ikke minst ved å knytte bærekraftarbeidet sitt tettere på employer branding-strategien.

– Vi vet fra undersøkelser at de yngste ser på ansvar som hygiene – de velger deg bort hvis du ikke jobber aktivt med det grønne skiftet. Selskaper som lykkes med å integrere bærekraftarbeidet i merkevarebygging vil også styrke sin posisjon på arbeidsmarkedet.

Powered by Labrador CMS