Både Kaveh Rashidi og NRK blir misbrukt i et svindelforsøk for å selge en ny type medisin mot prostatakreft.

Norske kjendiser blir ofre for svindelannonser: – Kynisk og jævlig

Denne gangen blir kjendislegen Kaveh Rashidi misbrukt i falsk annonse for «mirakelkur».

Publisert

Flere norske kjendiser har blitt ofre for svindelforsøk på sosiale medier, der deres navn og bilder er blitt brukt uten samtykke for å lure intetanende ofre. 

Blant de rammede er Johan Golden, Anne Lindmo, og Jan Fredrik Karlsen, og nå har også kjendislege Kaveh Rashidi blitt utsatt for lignende svindler. 

Lurer kreft­pasienter for penger

Tidligere i måneden gikk Kaveh Rashidi ut på sin Instagram for å formidle den urovekkende opplevelsen. 

Han fortalte at flere personer hadde tatt kontakt med ham, rasende over å ha kjøpt det de trodde var en mirakelkur mot prostatakreft, markedsført i hans navn.

– Folk har brukt tusenvis av kroner på produkter de aldri mottar, og flere av ofrene som har kontaktet meg sier at de har uhelbredelig kreft, skriver Rashidi og fortsetter:

– Dette er så kynisk og jævlig som det går an å få det. Å lure penger ut av kreftpasienter!? Jeg anmelder det, men tviler på at det hjelper stort med det første. Så vær forsiktige, det er mye dritt på Internett som angivelig skal gjøre oss friskere.

– Villedende markedsføring

Nå prøver kjendislegen å samle informasjonen for å få hjelp av Forbrukertilsynet eller politiet.

NRKDagbladet og TV 2 har alt omtalt saken. Til sistnevnte uttaler Mats Bjønnes, underdirektør i Forbrukertilsynet, at problemet slett ikke er nytt.

– Vi ser dessverre at useriøse aktører forsøker å påvirke forbrukerne ved bruk av kjente personer, sier han til avisen.

Bjønnes legger til at Forbrukertilsynet jevnlig mottar klager om misbruk av kjendisers navn og bilder i markedsføring uten deres samtykke.

– Bruk av bilder av kjente personer uten samtykke vil lett anses som villedende markedsføring for en vare eller tjeneste. I tillegg til spørsmål etter markedsføringsloven vil slik bruk reise opphavsrettslige spørsmål som faller utenfor vårt tilsynsområde, avslutter han. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS