Petter Bjørklund skal ha ansvar for å formidle forskningsaktivitet- og prosjekter for Forskningsgruppen for maskinlæring ved UiT Norges arktiske universitet.

Han skal formidle KI-forskning fra UiT

Petter Bjørklund er ny kommunikasjonsrådgiver ved universitetet.

Publisert

Petter Bjørklund ble 1. januar ansatt som kommunikasjonsrådgiver i Forskningsgruppen for maskinlæring ved UiT Norges arktiske universitet. 

Ansettelsen markerer starten på en økt satsing på populærvitenskapelig formidling fra forskningsgruppen, som driver med forskning og utvikling av kunstig intelligens (KI).

– Kunstig intelligens er et kjempeaktuelt fag- og forskningsområde som vokser for hver dag som går. Jeg gleder meg masse til å ta fatt på de spennende formidlingsoppgavene her ved UiT i Tromsø og å bli bedre kjent med kommunikasjons- og formidlingsmiljøet ved universitetet, sier Bjørklund i en pressemelding.

Han skal blant annet ha ansvar for å formidle forskningsaktivitet- og prosjekter fra gruppa med mål om å nå ut til et bredere og allment publikum, kontakte nyhetsmedia i forbindelse med nyhetsinnslag, og støtte og veilede forskere i gruppa med populærvitenskapelig formidling på KI.

Forskningsgruppen har hatt sterk vekst de siste årene og har en rekke prosjekter finansiert av Norges forskningsråd og andre sponsorer. Gruppen leder blant annet senteret for forskningsdrevet innovasjon (SFI) Visual Intelligence og partner i SFF Integreat ledet av UiO. 

Bjørklund har siden endt mastergrad i engelsk i 2022 arbeidet med forskningsformidling innen en rekke ulike felt. I fjor arbeidet han i et ettårig engasjement i Helse Møre og Romsdal, hvor han hadde i oppdrag å formidle forskning innen en rekke helsefaglige felt.

Han har videre gitt råd til og bistått forskere i forbindelse med medietrening- og kontakt, og har bidratt til en rekke innsalg til lokale, nasjonale og internasjonale nyhetsmedier, deriblant NRK, VG, Romsdals Budstikke, Sunnmørsposten, og svenske Aftonbladet.

Powered by Labrador CMS