Styremedlem i INSJ Gisle Agledahl og generalsekretær i Mental Helse, Linda Berg-Heggelund.

Mental Helse inngår samarbeid med INSJ

– Å jobbe for bedre psykisk helse er en av de viktigste sakene INSJ kan engasjere seg for, ikke minst når vi vet hva slags posisjon mange influensere har i unges liv.

Publisert

– Dette er et unikt samarbeid for Mental Helse hvor vi får en god mulighet til å forebygge gjennom sosiale medier. Det er viktig at ungdom har gode forbilder å se opp til, sier generalsekretær i Mental Helse, Linda Berg-Heggelund, i en pressemelding.

1 av 4 unge har slutte å følge en influenser fordi vedkommende har hatt negativ påvirkning på dem. 1 av 3 unge har heller ikke tillit til influenserne de følger. Det ønsker Mental Helse og INSJ å gjøre noe med.

Medlemsorganisasjonen inngår et treårig samarbeid med INSJ.

Forebygge psykisk uhelse

Ved hjelp av målrettede kampanjer i sosiale medier, medlemssamlinger med faglig innhold, inspirasjon og kunnskapsutveksling skal INSJ gi et faglig og etisk løft. Medlemmene som har forpliktet seg til INSJ, skal gi bort minst én prosent av inntekten fra kommersielle samarbeid på sosiale medier til Mental Helse.

Midlene vil gå til Mental Helse sitt program YAM (Youth Aware of Mental Health), et helsefremmende og preventivt undervisningsprogram for psykisk helse blant unge.

- Å jobbe for bedre psykisk helse er en av de viktigste sakene INSJ kan engasjere seg for, ikke minst når vi vet hva slags posisjon mange influensere har i unges liv. I samarbeid med Mental Helse skal vi ta bedre vare på følgerne våre og bidra til å forebygge psykisk uhelse, sier styremedlem i INSJ, Gisle Gjevestad Agledahl.

Jobber i kulissene

Målet med samarbeidet er økt åpenhet om hva som skaper god og dårlig psykisk helse for å kunne bryte ned stigma og tabu, samt opplyse og forebygge psykisk uhelse blant unge.

- INSJ er veldig stolte av å ha Mental Helse som samarbeidspartner, og vi som jobber i kulissene kjenner engasjementet sitre i kroppen. Vi er trygge på at kunnskapen og engasjementet Mental Helse sitter på kombinert med påvirkningskraften til influenserne vil føre til mye godt.

Powered by Labrador CMS