Haakon Dahl var med og etablere Kitchen, nå har han valgt å gi seg som sjef.
Haakon Dahl var med og etablere Kitchen, nå har han valgt å gi seg som sjef.

Haakon Dahl slutter i Publicis og Kitchen etter 28 år

Vil bruke resten av karrieren sin utenfor Publicis. 

Publisert Sist oppdatert

– At jeg nå forlater Publicis er udramatisk. Det er nye flinke ledere på plass i Kitchen, og jeg har kommet til at jeg vil bruke resten av min karriere utenfor Publicis. Rollen som kundedirektør var spennende, men det føltes litt for langt unna det jeg er best på, sier Dahl i en pressemelding. 

Haakon Dahl har jobbet i Publicis-systemet siden 1996. 

Først i Leo Burnett frem til 2002 og dernest som byråleder i Kitchen, som han startet sammen med Bjørn Polmar. 

I fjor tok Odd Rune Farsund over som byråleder av Publicis Kitchen, mens Dahl gikk over i ny rolle som kundedirektør på tvers av Publicis-byråene. 

Han har ikke noen ny jobb klar.

– Nå skal jeg trekke pusten litt, og tillate meg å bruke litt tid til å takke alle de usedvanlige dyktige menneskene som opp gjennom nesten et kvart århundre har vært med å gjøre Kitchen til Kitchen, før jeg begynner på et nytt kapittel i mitt yrkesliv, sier Dahl.

Han kaller det å ha ledet Kitchen som en drøm og et privilegium som er få forunt og sier i pressemeldingen at det har vært en eventyrlig reise, med mange oppturer og bare noen få nedturer.

– Det å ta med Kitchen inn i fusjonen med Starcom og MSL og bygge «Power of One» i Norge sammen med Peder har vært det aller mest spennende, og noe av det jeg er mest stolt av. Nå er «Power of One» oppe og står, større og sterkere og med mer erfaring enn noen gang, sier han og legger til:

– Jeg er sikker på at jeg forlater et selskap som er godt rustet til å hjelpe nye og eksisterende kunder med å vokse.

Publicis-sjef Peder Mittet takker Dahl for jobben.

– Det står enorm respekt av den jobben Haakon har gjort for Publicis, Kitchen og reklamebransjen gjennom mange år. I en tid der «alt» endrer seg og der mange bytter arbeidsplass med jevne mellomrom, har Haakon vært både stødig og lojal. På vegne av Publicis ønsker jeg å si tusen takk! 

Mittet sier det vil ta litt tid å venne seg til at Dahl nå slutter. 

– Haakon har alltid stått på og vært kundenes og kreativitetens mann. Den arven skal vi ta godt vare på. At han nå velger å slutte vil det ta litt tid å venne seg til, men vi må bare respektere avgjørelsen og ønsker ham alt godt fremover, sier Mittet

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS