– Kanskje kan mer innsyn i hvordan vanlige dager for oss ser ut til og med bidra til mindre politikerforakt.
– Kanskje kan mer innsyn i hvordan vanlige dager for oss ser ut til og med bidra til mindre politikerforakt.

Hun er Tajiks politiske rådgiver og står bak kontoen @mittlivmedhadia

Gir et unikt innblikk i jobben som Tajiks rådgiver: – Jobben er mye mer enn det man oftest ser.

Publisert Sist oppdatert

I litt over ett år har Jorid Juliussen Nordmelan drevet Instagram-kontoen @mittlivmedhadia.

– Tanken med kontoen er egentlig bare å vise hvordan det er å være politisk rådgiver for Hadia Tajik, forteller Nordmelan til KOM24.

Kontoen ble opprettet i september i fjor.

– Det er en fin anledning til å vise at denne jobben innebærer veldig mye mer enn bare det man oftest ser av politikere. Tross alt har vi det veldig gøy på jobb, og det er fint å få vise en annen, litt mer personlig side av denne jobben.

Statsråd Hadia Tajik overtar styret av Arbeids- og sosialdepartementet, samt styret av Integreringsavdelingen som tidligere tilhørte Kunnskapsdepartementet. Hun får ansvar for behandling av statsborgersaker etter statsborgerloven i Utlendingsdirektoratet med ansvar for Integrering- og mangfoldsdirektoratet.

Postet første innlegg sammen

Kontoen er inspirert av rådgiveren til byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, Rina Mariann Hansens Instagram-konto.

– Jeg synes det var et artig innblikk i hennes hverdag, og ble inspirert til å gjøre det samme. @mittlivmedhadia er min konto, men jeg synes det er fint at folk kan få et innblikk fra vår arbeidshverdag sammen, og at følgerne kanskje føler at de blir kjent med oss på en annen måte.

Den første posten ble lagt ut 17. september i fjor.

– Den første posten er et bilde Hadia tok. En selfie, med meg i bakgrunnen. Vi ble enig om at dette passet godt som et oppstartsbilde til kontoen.

Kontoen ble avklart med Tajik, før den ble opprettet.

– Hun synes det er morsomt at jeg driver denne kontoen, og hun vet at jeg aldri ville lagt ut bilder av henne som kan brukes på en negativ måte. Hun er innforstått med hva slags innhold jeg deler.

Mindre politikerforrakt

Så langt er det kun lagt ut 36 innlegg fra kontoens oppstart.

– Det skyldes enkelt og greit at jeg privat ikke bruker sosiale medier særlig aktivt, og nok kan bli flinkere til å tenke oftere på hva slags innhold som kunne vært gøy å dele her.

Dette er også en av årsakene til at kontoen ikke har flere innlegg.

– Jeg har til tider delt et lite innblikk de dagene det har skjedd noe som jeg synes er morsomt, men jeg skal ærlig innrømme at jeg kunne vært flinkere. Målet er å ta i bruk Insta-story langt mer for å dele drypp fra en reise, slik at folk kan se hvordan vi jobber gjennom en hel dag. Jeg prøvde det litt i valgkampen, og synes det fungerte fint.

Og innholdet skal ta for seg artige situasjoner og hendelser, for å vise at politikk er gøy.

– Kanskje kan mer innsyn i hvordan vanlige dager for oss ser ut til og med bidra til mindre politikerforakt. Det er i så fall en stor bonus. Også når ikke alt går etter planen.

Noe posten fra God Morgen Norge i oktober i fjor viser.

– Jeg begynte uken med å sende Tajik til feil adresse. Hun skulle være med i God Morgen Norge. Jeg satt i korrekt studio på Aker Brygge, men jeg sendte henne til Bjørvika. Det ordnet seg altså. Hun er en sporty sjef. Selv om det ikke var en optimal start på uka eller dagen.

Powered by Labrador CMS