En rekke av funksjonene som kunngjøres i dag er spesielt utviklet for å bekjempe såkalt sextortion på nett.

Snapchat gjør endringer for unge brukere

Nå innføres flere nye sikkerhetstiltak på Snapchat, og strengere krav skal hindre fremmede i å kontakte tenåringer.

Publisert Sist oppdatert

Snap avduker i dag utvidede funksjoner for å beskytte 13-17-åringer fra onde handlinger på nett. 

De nye funksjonene inkluderer utvidede popup-advarsler, blokkeringsforbedringer og forenklet posisjonsdeling. 

De utvidede funksjonene er et resultat av det pågående arbeidet som skal gjøre det vanskeligere for fremmede å kontakte tenåringer på Snapchat. 

Det er for eksempel – allerede i dag – ikke tillat at tenåringer får meldinger fra noen de ikke har lagt til som venner eller som ikke er blant deres telefonkontakter.

Økende kriminelt fenomen

En rekke av funksjonene som kunngjøres i dag er spesielt utviklet for å bekjempe såkalt sextortion på nett. 

Dette er et økende kriminelt fenomen som vanligvis begås på tvers av plattformer av sofistikerte og økonomisk motiverte svindlere som ofte utgir seg for å være kvinner og som målretter seg mot unge menn. 

Gjerningsmenn samler og bruker informasjon fra en rekke digitale plattformer for å utføre sextortion.

– Vi har i årevis jobbet for å bekjempe sextortion på plattformen vår – på en rekke måter. Vi har ikke åpne vennelister, samtidig som vi bruker såkalt signalbasert deteksjon for å identifisere og fjerne personer med onde hensikter, før de har muligheten til å målrette aktiviteten mot nye personer, sier Cees van Koppen, head of public policy, i Norden og Benelux-landene.

Nye funksjoner:

Utvidede popup-advarsler: I november 2023 lanserte Snap en popup-advarsel når tenåringer mottar en melding fra noen som de trolig ikke kjenner i virkeligheten.

Popup-advarselen informerer tenåringene om potensiell risiko, slik at de nøye kan vurdere om de ønsker å komme i kontakt med vedkommende.

Dette minner dem om å bare ha kontakt med folk de stoler på. Siden lanseringen har denne funksjonen gitt millioner av Snapchattere mulighet til å ta grep, noe som har ført til mer enn 12 millioner aktive blokkeringer.

Blokkeringsforbedringer: I et forsøk på å forhindre mobbing og potensielt gjentakende trakassering, introduserer Snapchat nå forbedringer av sine proaktive blokkeringsverktøy, med mål om ytterligere begrensning av oppsøkende kontakt fra andre eksisterende eller nye kontoer som er opprettet av den blokkerte kontoen.

Forenklet posisjonsdeling og flere påminnelser: Nå introduseres ytterligere påminnelser for å sikre at Snapchattere alltid er oppdatert på hvilke venner de deler posisjonen sin med på Snap Map. 

I tillegg introduseres også forenklet posisjonsdeling, noe som gjør det raskere og enklere for Snapchattere å tilpasse hvilke av vennene som kan se posisjonen din.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS