– Det er så kult at mange av TikToks norske skapere har blitt så store også utenfor sitt eget miljø og samfunn. Det beviser plattformens kraft og hvordan nye stjerner skapes hver dag, sier Parisa Khosravi.

Disse skaperne har hatt størst suksess på TikTok

TikTok avslører de største skaperne, hva som gikk viralt i Norge og de mest populære hashtaggene.

Publisert

I den siste Ipsos SoMe-tracker, som viser trendene for sosiale medier for 3. kvartal, kommer det fram at TikTok nærmer seg 1,2 millioner registrerte brukere i Norge.

Ifølge rapporten oppgir 28 prosent nordmenn over 18 år at de har en profil på plattformen. Noe som er en oppgang på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I Norge er TikTok blant topp fem mest brukte sosiale medier i Norge, hvor 20 prosent nordmenn over 18 år bruker plattformen daglig.

Nå som vi nærmere oss slutten av året, har TikTok oppsummert året, sett med norske øyne, med sin «Year on TikTok 2022».

– Wow! Det har virkelig vært et år med inspirerende innhold fra våre norske skapere. Jeg er imponert over alle de sprø, kreative, morsomme, spennende, seriøse og viktige videoene som har blitt laget og delt i 2022: Hvordan skaperne bruker plattformen bredt, og setter alt fra tunge, viktige temaer, til humor, musikk og alt imellom på dagsorden, sier kommunikasjonssjef for TikTok Norden, Parisa Khosravi, i en pressemelding.

De store norske skaperne på TikTok i 2022:

@gurobelly 🍭Testing Candy🍬 Have you tried this? What do you think? 😋 #candy #foryou #meme #foryoupage #viral #fyp #asmr ♬ original sound - GuroBelly
  • Guro Belly har cirka 7,4 millioner følgere på plattformen og er en av kontoene i Norge som vokst aller raskest i 2022. Hun gjør stor suksess med å dele matinnhold

  • Alan Walker har cirka 6,6 millioner følgere. Det er kanskje ikke så rart at han troner høyt på listen over store kontoer, det er jo selveste DJ-en Alan Walker

  • Marcus & Martinius har 4,7 millioner følgere og trollbinder sine følgere gjennom innhold fra sine liv som artister. De henger seg også på virale trender og tar med seerne inn i sin hverdag.

  • Aurora er en annen norsk artist som ligger høyt på listen over store kontoer i Norge, med over 4,6 millioner følgere. Hun deler innhold fra hverdagen, turnelivet, sanger og opptredener.

  • Benjamin Bakke har 4,1 millioner følgere. Følgerne får innblikk i hva det vil si å være en norsk fisker!

  • Julie Evlorentzen har også 4,1 millioner følgere. Hun inviterer alle til å følge hennes hverdag sammen med kona Camilla, og deres vei til å få barn. En konto hvor du virkelig får være tett på.

  • Honey the Iggy har 2,9 millioner følgere. Kontoen er proppfull av søte hundevideoer av rasen italiensk mynde.

  • Girl in Red har 2,6 millioner følgere og eies av artisten Marie Ulven Ringheim. Hun begynte å spille inn egen musikk fra soverommet hjemme i Horten i 2015, og slo gjennom med låten «I Wanna Be Your Girlfriend». Man kan trygt si at hun har slått gjennom på TikTok også.

Alt som gikk viralt fra Norge :

Alle som er en del av TikTok-fellesskapet vet at det viktigste kriteriet for å kunne lykkes ikke alltid måles opp mot antall følgere. Når en video først tar av, kan den nå flere millioner visninger, selv om brukeren selv har få eller færre følgere sammenliknet med rekkevidden. Blant årets mest virale videoer ser vi en blanding av både humor, mat, sport, utfordringer og musikk.

I 2021 lanserte TikTok hashtaggen #lærpåtiktok, en emneknagg som i 2022 har 75 millioner visninger. #Oppskrifter og #UtPåTur er også blant nordmenns favoritter i 2022.

I løpet av 2022 har flere skapere slått gjennom på TikTok, og blant disse er Julie Lorentzen, som gjennom personlige historier som lesbisk, deler livets opp- og nedturer vedrørende graviditetsforsøk med sin kone. Men det er ikke bare Julie som har gjort suksess. Disse ti TikTok-profilene har bemerket seg i løpet av året:

@julieevlorentzen

THAT LINE😭 2 more days guys!!!🤞🏻🤰🏼

♬ original sound - julie
  1. Julie Evlorentzen (4,1 millioner følgere) – vi følger Julies og hennes kones graviditetsreise. Herlig, personlig og informativt.

  2. Beppa (1,1 millioner følgere) – humoristisk og godhjertet innhold av bestefaren til Mille har fått flere til å slenge seg på denne kontoen her.

  3. Kim Diaz Holm (1,3 millioner følgere) – drar mange følgere inn i en verden av artisteri og kunstnerisk frihet.

  4. David Rolandsen Berg (1,6 millioner følgere) – lager innhold om friluftsliv og norsk natur, samtidig som han inspirer andre med sine utenomjordiske parkourtriks og humoristiske innslag.

  5. Subwoolfer (546,1 tusen følgere) – Subwoolfer er en norsk popduo, trolig etablert i 2021. Identiteten til de to mannlige medlemmene er ukjent, men de omtaler seg som «Keith» og «Jim». På TikTok fortsetter de med å publisere videoer bak de velkjente gule maskene.

  6. Juliasphouse (892,8 tusen følgere) – får stadig flere følgere med sine beroligende vaske- og ryddetips.

  7. Sara Haugen (903,9 tusen følgere) – lager gode tips og råd om fotografi og hvordan ta den perfekte selfien. Følg hennes tips, så vil du ikke trenge å dra til profesjonell fotograf!

  8. Ulrik Eriksson (1,2 millioner følgere) – han er først og fremst håndballspiller, men deler gjerne klistertips med seerne sine. Det har gitt han stor suksess.

– Det er så kult at mange av TikToks norske skapere har blitt så store og nådd så mange, også utenfor sitt eget miljø og samfunn. Det beviser plattformens kraft og hvordan nye stjerner skapes hver dag. Nå kan du se mange av TikToks stjerner også vokse utenfor plattformen. Jeg synes at det er utrolig kult, sier Khosravi.



Powered by Labrador CMS