– At jenter som spiller fotball ikke får de samme mulighetene som gutter er en slik utfordring. Her er det ikke snakk om en moralsk pekefinger til trenere og foreldre som undervurderer jenter som spiller fotball, men mer et forsøk på å belyse utfordringen og bidra til en løsning, sier ansvarlig for samfunnsansvar i Sparebanken Vest, Giske Eggen f

Lanserer ny fotball-kampanje: – Aldri fått sånn respons

Vil gi jenter som spiller fotball bedre muligheter.

Publisert

Én av fire jenter som spiller fotball sier at hovedmotivasjonen for å spille fotball er egen utvikling. Kun én av ti foreldre tror det samme om jentene, det viser en ny forskningsrapport som Siv Skard, professor ved Norges Handelshøyskole (NHH) og tidligere styreleder i Sportsklubben Brann, har utarbeidet.

Det skriver Trigger i en pressemelding.

Undersøkelsen har blitt grunnlaget for Sparebanken Vest sitt initiativ Jenter vil mer, der de har gått sammen med SK Brann, Sogndal Fotball og Arna Bjørnar om å gi jentefotballen på Vestlandet et skikkelig løft.

– Aldri opplevd lignende mottakelse 

– Vi ønsker å gi flere klubber muligheten til å løfte tilbudet og satsingen på jentefotball. Målet er ikke nødvendigvis å utvikle flere kvinnelige fotballproffer, men å sørge for like muligheter for kvinner og menn innen idretten, sier Jan Erik Kjerpeseth, fotballpappa og konsernsjef i Sparebanken Vest i pressemeldingen.

Initiativet ble lansert under et arrangement i Sparebanken Vest sine lokaler 22. august og har fått bred omtale i norske medier. 

Både TV 2 og NRK har omtalt Jenter vil mer.

Det er Trigger som står bak initiativet, mens Sølvrev har produsert filmen.

I filmen møter man fem foreldre som deltar i det de tror er en helt vanlig fotballquiz. Men der de tror svarene på alle spørsmålene er norske og internasjonale mannlige fotballspillere, viser det seg at svaret på alle spørsmålene er én og samme spiller, nemlig deres egen datter. 

Kreativ leder i Trigger, Bjørnar Thorsen, forteller at målet var å sette søkelys på at mange jenter som spiller fotball vil mer enn hva omverden tror.

– Ingen moralsk pekefinger

– At jenter som spiller fotball ikke får de samme mulighetene som gutter er en slik utfordring. Her er det ikke snakk om en moralsk pekefinger til trenere og foreldre som undervurderer jenter som spiller fotball, men mer et forsøk på å belyse utfordringen og bidra til en løsning, sier ansvarlig for samfunnsansvar i Sparebanken Vest, Giske Eggen i pressemeldingen.

Som en del av initiativet gir Sparebanken Vest lokale klubber på Vestlandet muligheten til å løfte tilbudet og satsingen på jentefotball i egen klubb, gjennom å gi støtte til treningsleir, trenerkompetanse og egne fotballdager for jenter.

I tillegg er det mulig å søke om å bli en av fem klubber som blir tatt inn i en fadderordning med klubbene SK Brann, Sogndal Fotball og Arna Bjørna

Powered by Labrador CMS