Kameratene Max og Torkel skal reise landet rundt for å spre vannglede og kunnskap om sikkerhet til sjøs.
Kameratene Max og Torkel skal reise landet rundt for å spre vannglede og kunnskap om sikkerhet til sjøs.

Redningsselskapet følger opp fjorårets TikTok-suksess

Kameratene Max og Torkel skal reise landet rundt for å spre vannglede og kunnskap om sikkerhet til sjøs.

Publisert Sist oppdatert

Max Dahl Svendsen (19) og Torkel Westby (20) ble stjerner over natten da de i fjor søkte og fikk jobben som TikTok-ambassadører for Redningsselskapet.

– Responsen i fjor var helt enorm

– Vi hadde aldri trodd at dette skulle bli så populært . Responsen i fjor var helt enorm, derfor gleder vi oss veldig til å spre enda mer vannglede fra sør til nord i år. Vi håper at dette kan bidra til å få enda flere barn og unge til å tenke på sikkerheten når de er ute og bader, eller oppholder seg til sjøs, sier Torkel og Max i en pressemelding.

Fjorårets kampanje fikk over 30 000 følgere og TikTok-klippene til gutten har til sammen over over seks millioner visninger. Kampanjen ble også belønnet med gull i både European Excellence Awards og amerikanske The Communicator Awards.

Byråleder i kommunikasjonsbyrået JCP PRAD, Lars Eia Kirkholm, sier Torkel og Max har vist hvordan man kan få stor suksess med å lage informativt innhold på TikTok-brukernes premisser.

– Torkel og Max er to sjeldne talenter som har fått mye kreativt spillerom og resultatet har vært imponerende. Nå gleder vi oss til å få mange underholdende sommerøyeblikk fra hele Norge på Tik Tok, sier han i pressemeldingen.

– Suveren jobb

Prosjektleder og digital markedsfører i Redningsselskapet, Ludwig Gjendemsjø, (23), sier Torkel og Max gjør en viktig innsats med å nå mange som ikke vet mye om hvordan de skal bade på en sikker måte.

– Vi vet at mange unge også i år vil tilbringe sommeren i Norge. Da er det viktig at de vet hvordan de kan ta forholdsregler og vite hva de må gjøre hvis noe uventet skjer. Vi gleder oss til å vise frem mer av Norge og Redningsselskapets arbeid, sier han og fortsetter:

– Torkel og Max gjør en suveren jobb i å nå ungdommene der de er, på TikTok. Innsatsen deres er med på å gjøre barn og ungdom over hele Norge tryggere i vannet, sier han i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS