Hotellkongen Petter Stordalen og tidligere redaktør Per Valebrokk er tungt inne i SEEN som nå ekspanderer. .

SEEN henter 18 millioner for å ekspandere – Åpner kontor i Sverige

Investeringsselskapet Datum kommer inn som ny storaksjonær i selskapet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi er nå rigget for ytterligere vekst i Norden og for å kunne begynne på en global ekspansjon. For SEEN er det svært verdifullt å ha fått Datum inn på eiersiden. De har lang erfaring med å bygge vellykkede vekstselskaper, og vi har allerede merket hvor offensive og kunnskapsrike de er som investor i prosessen som ledet frem til at de tegnet aksjer, sier administrerende direktør Martin Nerstad i SEEN, i en pressemelding.

Seen skiftet nylig navn fra Storm 121 og har Storm Communications som hovedeier.

Kahoot!

SEEN ble startet i 2017 og selskapets egenutviklede teknologi skaper personifiserte videoløsninger, som brukes i den digitale kundedialogen av mange av Nordens ledende merkevarer, blant andre Coop, Nordic Choice Hotels, DNB og XXL. For mottakerne av videoene oppleves videoene personlige, slik at effekten blir vesentlig høyere enn ved nyhetsbrev og andre former for digital kundedialog.

Datum er en aktiv og langsiktig investor med store eierposter i selskaper som Kahoot!, Vaccibody og Techstep.

– Gode digitale kundeopplevelser er ofte personifisert. Noen av Nordens ledende merkevarer bruker allerede SEENs teknologi for å treffe sine målgrupper i relevante situasjoner ved hjelp av datadrevet video. Selskapet har et stort skaleringspotensial, sier Datums investment manager Alex Haudemann-Andersen i pressemeldingen.

Han har nå fått en plass i SEEN-styret.

Datum får en eierandel på 14,6 prosent i SEEN, mens investor Petter Stordalen eier 25,8 prosent gjennom Strawberry Equities. Selskapene Storm Communications og Storm Holdings, som eies av Stordalen, Marius Parmann og Per Valebrokk, eier totalt 30 prosent av aksjene, mens Ronald Griffin (gründer og CTO) har 18,9 prosent og Martin Nerstad har 6,9 prosent. Flere ansatte i SEEN er også aksjonærer.

Høy fart i Norge

– Vi har høy fart her i Norge, og har for lengst passert fjorårets omsetning. SEEN har nå et fantastisk utgangspunkt for videre vekst, samtidig som vi skal fortsette å investere tungt i teknologien. Vårt mål er å bli en ledende aktør innen datadrevne videoløsninger langt utenfor Norges grenser, og neste stopp på denne reisen er Stockholm, sier styreleder Per Valebrokk i pressemeldingen.

De etablerer og et kontor i Stockholm.

– Det siste året har vi gjort flere caser på tvers i Norden, og ser at teknologien blir godt mottatt også hos svensker og dansker. Derfor etablerer vi et eget Stockholm-kontor, og har store forventninger til det svenske markedet, sier Joachim Medalen, leder av SEEN AB i Sverige.

Powered by Labrador CMS