– Nå har jeg sagt det jeg vil, og vi har gått ut med en pressemelding i dag. Vi har blitt enige om å ikke snakke noe mer om dette, og da skal ikke jeg gjøre det.

Johannes Høsflot Klæbo sier han er lei etter Viaplay-konflikten

Johannes Høsflot Klæbo møtte pressen fra verdenscupen på Lillehammer. Vil ikke kommentere om han følte seg presset til å snu i Viaplay-konflikten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har stormet rundt langrennsstjerne Johannes Høsflot Klæbo grunnet den godt kjente Viaplay-konflikten de siste dagene.

– Johannes har ingen planer om å gå med Viaplay-logoen verken til helgen eller fremover. Det er ikke noe galt med Viaplay, men det er prinsippet om uavhengighet og hans troverdighet det handler om, uttaler far og manager Haakon Klæbo til VG tirsdag.

Han har ikke hatt noe ønske om å gå i reklame fra noen av mediene som dekker han redaksjonelt. Men torsdag morgen ble det altså kjent at Klæbo vil bære Viaplay-logoen slik som sine landslagskolleger.

– For meg har det vært viktig å formidle min bekymring med tanke på troverdighet og uavhengighet ved at en innholdsaktør og rettighetsinnehaver som Viaplay også inngår en kommersiell sponsoravtale. Jeg mener det jeg har ment hele tiden i denne saken. Samtidig har jeg nå sagt ja til å eksponere Viaplay-reklamen på konkurransedrakten, sier Klæbo i en pressemelding torsdag.

Har blitt enige om å ikke si noe mer

På pressekonferansen fra verdenscupen på Lillehammer, ble Klæbo pepret med spørsmål om den nevnte konflikten. Og måtte gang på gang si at han ikke ønsker å kommentere.

–Hvordan opplever du dialogen med Skiforbundet?

– Jeg har ikke noe mer å kommentere, utenom det som ble formidlet i pressemeldingen tidligere. Vi har blitt enige om å ikke si noe mer, svarer Klæbo.

Et svar han mot slutten av spørsmålsrunden må repetere.

– Nå har jeg sagt det jeg vil, og vi har gått ut med en pressemelding i dag. Vi har blitt enige om å ikke snakke noe mer om dette, og da skal ikke jeg gjøre det.

Deretter blir han spurt om han følte seg presset til å snu.

– Jeg kommer ikke til å gå inn på det noe mer.

– Hvordan er humøret ditt?

– Alltid på topp, svarer han ordknapp.

En middels treer

Han gjør det tydelig at han ikke ønsker å kommentere noe mer utover pressemeldingen fra Skiforbundet, eller at det kan se ut som om forbundet vant.

– Jeg kommer ikke til å snakke noe mer om denne saken, det er ikke vits å spørre mer nå.

Han ønsker heller ikke å kommentere landslagsmodellen, om konflikten handler om kontroll og markedsføring, Skiforbundets slagord, om han ble truet med OL-nekt eller om han ser for seg en fremtid utenfor landslaget.

Tross konflikten sier han at han har hatt det fint denne uken, og svarer at han har forståelse for at det blir stilt spørsmål. Av en journalist blir det påpekt at hovedpersonen ikke vil svare på spørsmål omkring konflikten.

– Hovedpersonen er lei!, svarer han.

Tidligere på dagen var han observert ute på trening, uten logoen på skidressen.

– Den kommer.

– Hvordan er humøret ditt, på en skala fra 1 til 10?

– 3, middels.

– Du virker nedpå.

– Nei, jeg har det greit.

– Det gnistret atskillelig mer av deg på intervalltrening i Granåsen på tirsdag enn det gjør nå, er det en riktig observasjon?

– Riktig.

Powered by Labrador CMS