«Toll» sesong to kommer på TV 2 i mars.
«Toll» sesong to kommer på TV 2 i mars.

Ny TV-sesong for Tolletaten: – Åpenhet verdsettes av både publikum og egen organisasjon

- I serien får Tolletaten vist fram samfunnsoppdraget og den fantastiske innsatsen våre ansatte gjør hver dag.

Publisert

Tidligere har KOM24 skrevet at Tolletaten i 2020 opplevde et kraftig omdømmeløft. Mye av grunnen til dette skyldes TV-programmet «Toll» som i fjor hadde premiere på TV 2.

– Vi vet at TV-serien har vært en sterkt medvirkende årsak til økt innsikt og forståelse for Tolletaten sin virksomhet. Som en offentlig etat ser jeg på det som nærmest vår plikt å vise hvem vi er, hva vi gjør og hvorfor Norge trenger en moderne og velfungerende Tolletat, uttalte kommunikasjonsdirektør i Tolletaten, Kim Gulbrandsen.

Nå er det klart at sesong to kommer på skjermen 1.mars.

I en pressemelding fra Tolletaten opplyses det om at får seerne i sesong to vil få et «unikt innblikk i hva som skjedde på Norges grenser da koronapandemien traff verden og landet stengte ned».

Samfunnsoppdrag

- I serien får Tolletaten vist fram samfunnsoppdraget og den fantastiske innsatsen våre ansatte gjør hver dag. Prosjektet har vist oss at åpenhet verdsettes av både publikum og egen organisasjon, sier Gulbrandsen i pressemeldingen.

Med lanseringen av «Toll» våren 2020 åpnet Tolletaten for første gang dørene for publikum i TV-formatet. Mottakelsen serien fikk var over all forventning, med over 600.000 seere i snitt per episode.

Også TV 2 ble overraske over hvor populær serien ble og bestilte raskt en oppfølger. Kanalens programdirektør, Kathrine Haldorsen, peker på flere grunner til at serien har slått så godt an.

- «Toll» har gitt et sjeldent innblikk i hverdagen til en yrkesgruppe som de fleste av oss ikke kjente så mye til fra før, men som viste seg å by på et enormt spenn. Vi har fått tatt del i alt fra avsløringer av hardbarkede kriminelle smuglere, til håndtering av mer eller mindre uvitende småsmuglere og videre til alle de utrolige tingene av både lovlig og ulovlig karakter folk får tilsendt i post fra utlandet. I tillegg bød menneskene i Tolletaten på både seg selv og arbeidsoppgavene på en måte som gjorde at seerne samlet seg om serien, sier Haldorsen.

Novemberfilm har produsert 21 episoder for TV 2 i det som nå blir sesong 2. I tillegg til kjente fjes fra første sesong, blir seerne også introdusert for nye tollsteder og ansatte i Tolletaten denne våren.

Powered by Labrador CMS