Etter elleve måneder som daglig leder i Vi er OSS, har Nicolaj Møller Jensen tatt turen til Norges idrettsforbund.

Gir seg som daglig leder i Vi er OSS etter mindre enn ett år

Vidar Singh forteller at mangfoldsbyrået beveger seg i en ny retning og derfor avventer å hente inn en ny daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

I oktober 2021 ble det kjent at daværende daglig leder i Vi er OSS, Vidar Singh ga stafettpinnen videre til Nicolaj Møller Jensen. Singh gikk inn i rollen som faglig leder med det strategiske ansvaret for mangfoldsbyrået, og Jensen ble ny daglig leder. Elleve måneder senere har Jensen gått videre til Norges idrettsforbund (NIF).

– Det er vel litt klisjé å si, men noen ganger dukker det opp muligheter som er så gode at man ikke kan si nei, forteller Jensen til KOM24.

Stort uforløst potensial

1. august gikk han inn i rollen som prosjektkoordinator med ansvar for kunnskap og kommunikasjon i prosjektet «Krafttak for mangfold og inkludering», i NIF.

– Det jobbes allerede godt i norsk idrett, men det finnes likevel et uforløst potensial som vi ønsker å få utnyttet. Jeg trigges av å kunne bidra til at enda flere, og enda bredere lag av befolkningen, skal trekkes mot og bli værende i idretten.

Tilbake i 2014 bodde Jensen et år i Zambia, da han ble tatt opp til programmet Idrettens fredskorps og jobbet med idrett hele året. Det var etter dette oppholdet interessen for fagfeltet mangfold og hvordan dette kan brukes til noe fornuftig i idretten, virkelig vokste fram, forteller han.

– Jeg er jo en idrettens mann, og har alltid hatt en plan om å jobbe med mangfold i idretten. At jeg nå får spille en sentral rolle i prosjektet Krafttak for mangfold og inkludering, er derfor veldig spennende for meg.

Prosjektet er finansiert av et ekstraordinært tilskudd på 30 millioner kroner, innvilget av Kulturdepartementet. Prosjektet legger til grunn en vid forståelse av mangfold, og omhandler blant annet arbeid mot sosiale- og kulturelle barrierer, rasisme, diskriminering og hets, og arbeid for å fremme kjønnsmangfold og økt deltakelse i paraidretten.

– Føles rett

Jensen går inn i rollen som prosjektkoordinator med ansvar for kunnskap og kommunikasjon, der hans aller viktigste jobb blir å sikre god internkommunikasjon.

– Med 55 særforbund, 11 kretser og 9,500 idrettslag, er vi avhengige av at alle drar i samme retning. Og det første vi går i gang med er å kartlegge og systematisere all relevant kunnskap, og få oversikt over beste praksiser. Dette vil gi oss et godt utgangspunkt for å bygge videre på det gode arbeidet som allerede gjøres i Idretts-Norge.

Helt siden Zambia-året har han hatt et ønske om å jobbe med mangfold og idrett igjen.

– Dette føles veldig rett for meg, avslutter Jensen.

Ikke behov for daglig leder

Og dette er en avgjørelse Singh har stor forståelse for.

– Han (Jensen), har alltid vært åpen om ønsket å jobbe med både idrett og mangfold, så jeg har stor forståelse for at han takket ja da tilbudet kom, sier Singh til KOM24.

Og forteller at Vi er OSS er beveger seg i en litt ny retning.

Vidar Singh i Vi er OSS.

– Vi er OSS har vært et kommunikasjonsbyrå som hjelper virksomheter med å nå ulike minoritetsgrupper. Men misjonen vår er større. Vi skal jobbe aktivt mot fordommer og underrepresentasjon. Da må vi tilby mer enn kampanjer og mangfoldsstrategier.

Singh sier norske virksomheter trenger konkrete produkter og tjenester som kan brukes i arbeidet med å gjøre virksomheten inkluderende – og relevant for flere.

– Vi snakker om digitale tjenester som gir medier og journalister større kildenettverk med mer mangfold. Eller som hjelper virksomheter med å være inkluderende når de kommuniserer visuelt og verbalt med sluttbruker. Det er disse produktene og tjenestene vi utvikler nå, og vi har en veldig spennende høst i vente.

Singh forklarer at Vi er OSS ikke har behov for en daglig leder nå.

– På kort sikt vil vi rekruttere teknologi- og utviklingskompetanse, og avventer derfor å hente inn ny daglig leder inntil videre.

Powered by Labrador CMS